Broadcom lanceert VMware Tanzu 10 met AI-sausje

Broadcom introduceert VMware Tanzu Platform 10. Nieuwe functies binnen Tanzu 10 bieden verbeterde governance, efficiëntie en veiligheid voor de ontwikkeling en uitrol van AI-aangedreven toepassingen.

Broadcom heeft tijdens VMware Explore 2024 de nieuwste versie van het VMware Tanzu Platform gelanceerd. VMware Tanzu Platform 10 helpt klanten om cloud-native applicaties sneller en efficiënter te ontwikkelen en te beheren. De tiende versie van het platform zou de operationele efficiëntie verbeteren en de complexiteit voor ontwikkelteams verminderen. Daartoe doet Broadcom beroep op verbeterde automatisering en geïntegreerde AI-oplossingen.

Naast Tanzu 10 introduceert Broadcom Tanzu AI Solutions, waarmee organisaties eenvoudig veilige en schaalbare AI-aangedreven toepassingen kunnen ontwikkelen.

Sneller en veiliger

Tanzu 10 bouwt voort op de aanpak van Cloud Foundry voor het versnellen van applicatielevering. Ontwikkelaars en platformengineers kunnen gebruikmaken van gestandaardiseerde werkwijzen om applicaties sneller naar productie te brengen.

lees ook

Broadcom introduceert VMware Cloud Foundation 9: focus op private cloud

Het platform automatiseert een reeks taken, waaronder de beveiliging van containerbuilds, het verbinden van services met applicaties en de uitvoering van code met een enkel commando. Daarnaast Tanzu 10 ondersteuning voor vlotte patching van kwetsbaarheden, rolling upgrades en vlotte handhaving van beleidsregels via AI-gestuurde inzichten.

Met de introductie van een centraal controlepaneel verbetert Tanzu Platform 10 de automatisering en zichtbaarheid over alle applicatieomgevingen.

Tanzu 10 voorziet verder in een Cloud-Foundry-achtige ontwikkelaarservaring voor Kubernetes met applicatieruimtes, die een applicatiegerichte abstractielaag introduceren. Daarmee kunnen ontwikkelaars in staat zich concentreren op hun applicaties zonder zich zorgen te maken over infrastructuurdetails, terwijl platform- en operationele teams de infrastructuur op schaal kunnen beheren en configuraties kunnen definiëren die voldoen aan organisatorische governance- en compliancevereisten.

AI

Met de nieuwe Tanzu AI Solutions kunnen ontwikkelaars GenAI-toepassingen bouwen die klaar zijn voor productie. Deze oplossingen bieden tools voor het ontwikkelen, beheren en optimaliseren van AI-aangedreven applicaties op schaal, met ondersteuning voor GenAI-observatie en -monitoring om nauwkeurigheid en prestaties te verbeteren.

Niet geheel verrassend ondersteunt het platform de VMware Private AI Foundation met Nvidia, waarmee organisaties eenvoudig AI-modellen en toepassingen kunnen implementeren en beheren. VMware startte vorig jaar al met de integratie van meer AI-capaciteiten in Tanzu.

Tanzu Platform 10 zit tot slot netjes geïntegreerd met VMware Cloud Foundation, waarvan Broadcom net versie 9 aankondigde. Tanzu en containers blijven zo een belangrijk facet van het VMware-aanbod nu Broadcom aan het roer staat.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home