AMD breidt AI-infrastructuur uit met overname ZT Systems

amd

AMD legt bijna vijf miljard dollar op tafel voor ZT Systems om zijn AI-infrastructuur fors uit te breiden en zich te wapenen voor de concurrentiestrijd met Nvidia.

AMD kondigt de overname van ZT Systems, een specialist in AI-infrastructuur voor de grote hyperscalers, aan met een persbericht. Deze strategische overname zal AMD in staat stellen om geoptimaliseerde rack-scale oplossingen sneller uit te rollen, met als doel competitiever te zijn in de AI-industrie. AMD legt 4,9 miljard dollar op tafel.

ZT Systems is een bedrijf gevestigd in New Jersey met meer dan 15 jaar ervaring in het ontwerpen en implementeren van AI-compute- en opslaginfrastructuur voor grote cloudbedrijven. De expertise van ZT Systems in systeemontwerp en integratie vormt een aanvulling op AMD’s bestaande aanbod in chips en software. Met ZT Systems schaalt AMD zijn AI-infrastructuur verder op.

Na de afronding van de transactie, gepland voor de eerste helft van 2025, zal ZT Systems deel uitmaken van AMD’s datacentertak. De CEO en voorzitter van ZT Systems krijgen leidinggevende functies binnen deze afdeling.

Concurrentie aanscherpen

Naast deze overname heeft AMD in het afgelopen jaar meer dan 1 miljard dollar geïnvesteerd in de uitbreiding van zijn AI-ecosysteem en het versterken van de capaciteiten. AMD is nog lang niet van plan om op zijn lauweren te gaan rusten.

De chipmaker wil zich opwerpen als dé uitdager voor Nvidia in de AI-industrie. Die andere grote uitdager is Intel, maar daar loopt het de laatste tijd allesbehalve op wieltjes. Verder koesteren Huawei en het Japanse Softbank eveneens grote ambities.

lees ook

Huawei plant Ascend 910C: GPU die Nvidia H100 moet evenaren

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home