Zwitserse Veeam wordt Amerikaans na overname

veeam

Veeam Software, de Zwitserse specialist in databescherming, wordt overgenomen door investeringsmaatschappij Insight Partners. De overname ter waarde van 5 miljard dollar heeft als doel om de groei van Veeam te versnellen en de positie als marktleider te verstevigen.

Veeam biedt een portfolio van back-upoplossingen en ondersteunende toepassingen voor bedrijven, zowel voor data on-premises als in de cloud. Meer dan 360.000 organisaties wereldwijd maken gebruik van Veeams software, goed voor een jaarlijkse omzet van meer dan 1 miljard dollar.

Insight Partners specialiseert zich als investeringsmaatschappij in “snel groeiende technologie- en softwarebedrijven die transformatieve veranderingen in hun industrieën stimuleren.”

Sterker in de cloud

De acquisitie volgt op een eerdere investering van 500 miljoen dollar in Veeam vorig jaar, en komt op een sleutelmoment in de adoptie van cloud binnen bedrijven. Dat heeft ook de concurrentie in databescherming opgedreven. De overname, die naar verwachting wordt afgerond in het eerste kwartaal van 2020, moet Veeams evolutie in hybrid cloud helpen versnellen.

Recent breidde Veeam zijn portfolio uit met een aantal nieuwe producten die zich richten op databescherming in de cloud, waaronder bijvoorbeeld Veeam Backup voor Amawon Web Services. Naast nieuwe producten mikt het bedrijf samen met Insight Partners ook op geografische uitbreiding.

Ogen op de VS

Veeam staat vandaag met name sterk in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Insight Partners wil als kersvers eigenaar de pijlen op de Amerikaanse markt richten, waar nog veel terrein te winnen valt. Dat betekent onder meer dat Veaam “een Amerikaans bedrijf met een Amerikaans leiderschapsteam” wordt, zo klinkt het in een persbericht.

In het management wordt mede-oprichter Andrei Baronov vervangen als CEO door William Largent, voormalig Executive Vice President voor Operations. Danny Allan, Vice President voor Product Strategy, wordt gepromoveerd tot CTO. Daarnaast zal ook het personeelsbestand, dat nu ongeveer 1.200 werknemers telt, flink worden uitgebreid.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home