WordPress biedt domeinregistratie aan die 100 jaar geldig blijft

domein naam registratie

Zin om een internetdomein honderd jaar lang vast te leggen? WordPress kan je helpen, zolang je 38.000 dollar op tafel wil leggen.

WordPress start met de verkoop van internetdomeinen met een 100-jarig contract. Mogen we dat vreemd vinden, wetende dat WordPress zelf nog maar 20 jaar bestaat? Je website of blog zal langer online blijven dan dat jij waarschijnlijk zal leven. Kostprijs van dit alles: 38.000 dollar, graag vooraf betalen bij activatie.

In ruil voor die som krijgen klanten automatische back-ups naar meerdere servers, 24/7 ondersteuning, Internet Archive en geavanceerde hostingtools. WordPress mikt met het aanbod op families die hun historiek willen bewaren of oprichters die de evolutie van hun bedrijf willen documenteren.

Hoe het bedrijf deze domeinen en back-ups wil realiseren de komende honderd jaar, valt niet te achterhalen. Technologie verandert continu en bestaat WordPress nog wel binnen vijftig jaar? Het wordt bijzonder boeiend om te zien hoe het bedrijf dit aanbod evolueert terwijl het internet dat ook doet.

lees ook

WordPress laat AI voor jou schrijven

WordPress CEO Matt Mullenweg ziet het alvast groots. “Of het nu gaat om het geven van een speciaal cadeau aan een pasgeborene in de vorm van een domein en een levenslang thuis op het web, of iets dat je in je testament zet om ervoor te zorgen dat je website en verhaal toegankelijk zijn voor toekomstige generaties, ik hoop dat dit plan mensen en andere bedrijven aan het denken zet over bouwen voor de lange termijn.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home