Voormalig hoofd van NSA benoemd tot lid van OpenAI-bestuur 

Voormalig hoofd van het National Security Agency (NSA), Paul M. Nakasone, treedt toe tot de Raad van Bestuur van OpenAI. Hij zal zijn expertise in cyberbeveiliging inzetten binnen de veiligheids- en beveiligingscommissie. 

Nakasone, een vooraanstaand expert op gebied van cyberbeveiliging en hoofd van NSA, zal het OpenAI-bestuur vervoegen. Hij zal zich inzetten om mee na te denken over hoe AI gebruikt kan worden om cyberbeveiliging te versterken. OpenAI wil hiermee zijn toewijding op gebied van veiligheid en beveiliging aantonen en het belang van cyberbeveiliging benadrukken, naarmate de impact van AI-technologie blijft groeien.

Cyberbeveiligingsexpert

Als gepensioneerde generaal van het Amerikaanse leger en voormalig cyberbeveiligingsexpert, zal Nakasone zijn expertise inzetten binnen het OpenAI-bestuur. Hij treedt toe tot de veiligheids- en beveiligingscommissie van de raad, die aanbevelingen doet aan de volledige raad van bestuur over kritieke veiligheids- en beveiligingsbeslissingen voor alle OpenAI-projecten en –operaties. 

lees ook

Sam Altman sluit zich (opnieuw) aan bij bestuur OpenAI 

Verder staat er in de aankondiging te lezen dat “de inzichten van Nakasone zullen bijdragen aan de inspanningen van OpenAI om beter te begrijpen hoe AI kan worden gebruikt om cyberbeveiliging te versterken door cyberbeveiligingsbedreigingen snel te detecteren en erop te reageren”. Het bedrijf is ervan overtuigd dat dit voor verschillende instellingen die vaak het doelwit zijn van cyberaanvallen aanzienlijke voordelen kan opleveren, denk hierbij aan ziekenhuizen, scholen of financiële instellingen.  

Raad van bestuur

Nakasone vervoegt het OpenAI-bestuur dat momenteel al bestaat uit Sam Altman, Adam D’Angelo, Larry Summers, Bret Taylor, Dr. Sue Desmond-Hellmann, Nicole Seligman en Fidji Simo. Dee Templeton van Microsoft heeft een waarnemerszetel zonder stemrecht. 

lees ook

Voormalig bestuurslid OpenAI geeft duiding bij ontslag Sam Altman 

Recent sprak één van de voormalige bestuursleden zich nog uit over de situatie met Altman’s ontslag tijdens een interview in The TED AI Show-podcast. 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home