Virtualiseer AI-workloads met VMware via Nvidia AI Enterprise

Nvidia lanceert AI Enterprise: een suite van AI-tools die organisaties toelaat AI-workloads te virtualiseren via VMware vSphere op gecertifieerde systemen. Gespecialiseerde AI-hardware wordt zo overbodig.

Nvidia wil meer organisaties toegang geven tot AI met de introductie van Nvidia AI Enterprise. Dat is een suite van tools en frameworks gebouwd om AI-workloads te bolwerken. Dergelijke software vereiste doorgaans gespecialiseerde hardware gericht op de AI-workloads: een vervelende horde voor mainstream-organisaties die niet noodzakelijk willen investeren in dergelijke systemen. Met Nvidia AI Enterprise moeten de software en workloads ook op meer klassieke servers draaien.

Nvidia AI Enterprise

Daartoe werkt Nvidia samen met VMware. Nvidia AI Enterprise draait immers op VMware vSphere om de virtualisatie van AI-workloads op meer klassieke hardware mogelijk te maken. De onderliggende systemen in kwestie moeten wel gecertificeerd zijn door Nvidia zelf. Onder andere Dell Technologies, Gigabyte, HPE en Lenovo bieden al servers aan geoptimaliseerd voor VMware vSphere met Nvidia AI Enterprise. Dell voorziet met de Dell EMC VxRail zelfs een compatibel HCI-platform.

Hoewel het om meer gestandaardiseerde servers van OEM’s gaat, moeten ze natuurlijk de juiste accelerators aan boord hebben om AI-werk te kunnen verzetten. De systemen komen met een veelvoud aan opties, van Nvidia A100 tot A10 en T4.

De integratie betekent dat IT-professionals die VMware en vSphere al gebruiken, nu ook AI-workloads kunnen beheren in het platform dat ze kennen. Nvidia richt zich met het nieuwe aanbod op een veelvoud aan sectoren, waaronder de auto-industrie en finance maar ook onderwijs, gezondheidszorg en maakbedrijven. De focus ligt op middelgrote ondernemingen die via het platform eenvoudiger aan de slag kunnen met relatief klassieke servers om AI en datascience te ondersteunen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home