Veeam Availability Suite 10 biedt NAS-support en ransomware-bescherming

Veeam

Veeam maakt versie 10 van zijn Availability Suite algemeen beschikbaar. Het vlaggenschipproduct van de back-upspecialist wordt aangevuld met meer dan 150 nieuwe functies en verbeteringen. De focus ligt op betere NAS-ondersteuning, snellere beschikbaarheid en portabiliteit bij recovery, en bescherming tegen ransomware.

“Versie 10 is de grooste release in de geschiedenis van Veeam”, slaat Danny Allan, CTO en senior vice president product strategy bij Veeam zich op de borst. Volgens de back-upspecialist biedt Availability Suite met deze nieuwe versie een robuuste oplossing voor het volledig beheer en de bescherming van data in hybride cloudomgevingen.

In totaal werden meer dan 150 nieuwe functies en verbeteringen aan het pakket toegevoegd. De drie belangrijkste vernieuwingen waar Veeam de nadruk op legt, zijn moderne bestandsbescherming voor Networked Attached Storage (NAS), sterk verbeterde ransomwarebescherming en Multi-VM Instant Recovery om disaster recovery te automatiseren.

NAS-back-up

De back-upoplossing voor NAS-systemen kan overweg met de meest courante protocols en systemen, zoals SMB, NFS, Windows File Server en Linux File Server. De data wordt via file proxies van de productie-NAS gekopieerd, wat toelaat om eenvoudig op en neer te schalen.

Na een eerste volledige back-up, volstaan incrementele updates dankzij de tracking van bestandswijzigingen aan de hand van hash sums. “Telkens het hele bestandssysteem moeten doorlopen, is heel tijdsintensief. Bedrijven hebben doorgaans niet zo’n groot window voor hun back-ups”, weet Michael Cade, senior global technologist product strategy bij Veeam.

Ransomware

Doordat back-uppen snel gaat na de initiële kopie, kan ook effectiever worden beschermd tegen ransomware. Dankzij frequente herstelpunten kan de data van een volledige file share, een bepaald punt in de tijd, of een specifiek bestand of map in een paar klikken worden teruggezet.

“Onze oplossing laat toe om het laatste goede herstelpunt snel te identificeren en de data terug te zetten”, aldus Cade. De verbeterde bescherming tegen ransomware trekt zich ook door naar de cloud, dankzij het gebruik van S3 Object Lock en immutable back-ups.

Multi-VM Instant Recovery

Tot slot legt Veeam ook nog de nadruk op de toevoeging van Multi-VM Instant Recovery, dat disaster recovery bij een grote datacenterpanne moet versnellen met onmiddellijke herstelmogelijkheden, die worden aangedreven door de nieuwe generatie Instant Recovery-engine van het bedrijf.

Een andere belangrijke nieuwe introductie, is de nieuwe Data Integration API, die toelaat om via externe data-analysesoftware inzichten te halen uit data die werd geback-upt. Verder werd de platfrom- en ecosysteemondersteuning verder uitgebreid, inclusief nieuwe mogelijkheden voor Linux, Nutanix AHV, PostgreSQL, MySQL en meer.

Veeam Availability Suite 10 is nu beschikbaar. Het product is beschikbaar via een Per-Socket-licentie of via Veeams Universal License, die eind 2018 werd geïntroduceerd. De Universal License is een portable abonnementslicentie die wordt gemeten per beschermde workload en die ‘universeel’ kan worden gebruikt voor meerdere producten, zowel on-premises als in de cloud.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home