Tibco rolt nieuwe functies uit voor drie van zijn analyse-apps

Tibco

Tibco introduceert nieuwe functies voor zijn analyse-apps waarmee klanten sneller inzichten uit hun data kunnen halen. 

Het eerste product waarvoor Tibco nieuwe functies aankondigt, is Data Science Team Studio. Analyseteams kunnen deze applicatie gebruiken om bruikbare patronen in bedrijfsinformatie te vinden en modellen voor machine learning te bouwen. Ook bevat het samenwerkingsfuncties waarmee teams hun werk kunnen coördineren. 

Data Science Team Studio kan nu worden geïntegreerd met een ander Tibco-product genaamd Tibco Data Virtualization. Met deze laatste tool hebben gebruikers via een centrale interface toegang tot gegevens uit verschillende bronnen, zoals cloudomgevingen. Dit maakt het makkelijker om gegevens op te halen die een bedrijf nodig heeft voor een analyseproject. Ook krijgt Team Studio een prestatie-optimalisatie, waardoor gebruikers informatie sneller kunnen analyseren. 

Nieuwe functies in Tibco Streaming en Spotfire

Het tweede product waar Tibco een update voor heeft aangekondigd, is Tibco Streaming. Dit is een set tools waarmee bedrijven applicaties kunnen bouwen die nieuwe gegevens direct verwerken nadat deze zijn gegenereerd. Tibco Streaming wordt uitgebreid met een machine learning-functie genaamd Dynamic Learning. De functie moet het makkelijker maken om artificiële intelligentie modellen te bouwen die realtime gegevens verwerken. 

Met Dynamic Learning kan een bedrijf een AI-model maken dat logdata binnen enkele seconden nadat die binnenkomt, analyseert en snel bepaalt of er een risico op downtime bestaat. Hierdoor kunnen technische problemen sneller worden opgespoord. Dynamic Learning is ook in andere situaties te gebruiken, bijvoorbeeld voor het verwerken van realtime gegevens van aangesloten apparaten. 
Als laatste in deze serie updates werkt Tibco zijn Spotfire-datavisualisatieplatform bij. Het platform krijgt nieuwe controles waarmee beheerders makkelijker gebruikersaccounts kunnen beheren en ongeoorloofd gegevensgebruik kunnen detecteren. Bovendien maakt Tibco het mogelijk om Spotfire uit te voeren op systemen die worden aangedreven door Ubuntu, een Linux-distributie die populair is onder ontwikkelaars.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home