Belgisch dataplatform Tengu voegt functies voor data-analisten toe

Tangu founders

De nieuwste updates voor Tengu focussen op data-analisten om sneller aan te slag te kunnen met de geautomatiseerde systemen die weinig technische kennis vereisen.

“De nieuwe functionaliteiten zijn gebaseerd op de noden van data-analisten die bovenkwamen in een uitgebreid gebruikersonderzoek”, aldus Thomas Vanhove, medeoprichter van Tengu. “Het platform biedt oplossingen aan de problemen van data-analisten rond de toegankelijkheid, automatisatie, zelfbediening en het overzicht van de data-omgevingen.”

Tengu breidt met de update hun ‘DataOps’ orkestratieplatform verder uit. Voordien lag de focus vooral op datawetenschappers en data-ingenieurs, maar nu kunnen ook data-analisten met het platform aan de slag.

Tangu

Met Tengu kan je eenvoudiger en sneller data ophalen en verbinden om duidelijke inzichten te krijgen. Hiermee kunnen bedrijven sneller reageren op kansen in de markt. De volgende stap waar aan wordt gewerkt, is een visualisatietool om het volledige proces van data naar inzicht te presenteren.

De Gentse start-up haalde eerder dit jaar 700.000 euro op om het platform verder door te ontwikkelen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home