Snowflake lanceert datacloud-editie voor overheid en onderwijs

snowflake

Snowflake richt de pijlen op een nieuwe verticale markt met de lancering van de Government & Education Data Cloud.

Snowflake introduceert een nieuwe variant van zijn datacloud-aanbod gericht op een specifieke verticale markt. De Government & Education Data Cloud is gericht op overheid en onderwijs. Met de lancering komt het aantal sectorgerichte oplossingen voor de datacloud op zeven.

Snowflake lanceerde zelf het idee van een datacloud als een soort van uitgebreide en erg geconnecteerde versie van een data warehouse. Klanten die hun data in Snowflake stoppen, kunnen die eenvoudig beheren, gebruiken voor analyses en intern delen volgens consistente beleidsregels. Ook extern delen met derde partijen of andersom eigen data correleren met data van derden is mogelijk. Zo ontstaat er volgens Snowflake een datacloud De data blijven altijd centraal en worden nooit gekopieerd.

Sneller te implementeren

Het sectorgerichte aanbod behoort tot diezelfde datacloud. De oplossing verschilt niet fundamenteel van de generische datacloud of andere versies voor verticals, maar bevat eerder implementaties op maat van overheidsinstellingen en onderwijs. Het aanbod omvat in essentie een gecureerde versie van Snowflake, die doel-organisaties eenvoudiger kunnen implementeren.

In contrast met andere versies van de datacloud lijkt deze editie bij lancering voornamelijk ontwikkeld te zijn met de VS in het achterhoofd. Snowflake laat weten dat daar in de toekomt verandering in zal komen. Het bedrijf bouwt verder aan de cloud om tegemoet te komen aan de specifieke vereisten van andere landen. Klanten over de hele wereld hebben bovendien al toegang tot de Government & Education Data Cloud.

Snowflake lanceerde eerder al versies voor de onder andere de financiële sector, gezondheidszorg, retail, telecom en maakbedrijven.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home