ServiceNow investeert in Europees datacenter in Dublin

ServiceNow

Het digitale workflowbedrijf ServiceNow kondigt een niet nader omschreven miljoeneninvestering aan in nieuwe EU-diensten. De service zal EU-gehoste data vanaf begin 2022 uitsluitend in Europa verwerken wanneer klanten dat verkiezen.

ServiceNow, dat zorgt voor workflow-automatisering in een hele brede vorm, investeert naar eigen zeggen miljoenen in een Europees datacenter in Dublin. Zo krijgen klanten de keuzemogelijkheid om hun EU-gehoste data enkel in Europa te laten verwerken. Op die manier kunnen klanten zich houden aan de nieuwe dataprotectie-regelgeving als gevolg van de Schrems II-uitspraak en recente aanbevelingen van de European Data Protection Board (EDPB).

De Schrems II-uitspraak leidt Europese bedrijven ertoe hun beleid op het vlak van cloudgerelateerde databescherming en processen van internationale dataoverdracht te herzien, volgens Carla Arend, Lead analyst Cloud Europa bij IDC.

Het nieuwe aanbod

Het nieuwe dienstenaanbod zal Europese supportteams inhouden die klanten en partners ondersteuning bieden via een EU cloud-hosted workflowoplossing. ServiceNow creëert daarom 80 nieuwe functies in onder andere cloud engineering, technische ondersteuning, veiligheid en compliance.

Mark Cockerill, Vicepresident Legal, EMEA en Global Head of Privacy, geeft aan dat het bedrijf proactief wil inzetten op innovatie en zo klanten meer controle wil bieden over hun EU-data. “Voor klanten en partners in sterk gereguleerde sectoren of in de publieke sector, of voor organisaties die de overstap naar de cloud nog moeten maken, biedt dit model zekerheid en eenvoud bij het kiezen van de clouddiensten die het beste aansluiten op hun behoeften”, aldus Michael Maas, VP en General Manager EMEA North.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home