SAS Viya is nu flexibel beschikbaar in Microsoft Azure Marketplace

sas viya

SAS Viya is nu met één druk op de knop beschikbaar in de Microsoft Azure Marketplace, aangeboden op een ‘pay-as-you-go’-basis.

Binnen de Azure Marketplace kan je via een betaalmodel per uur gebruik maken van SAS Viya, binnen het ecosysteem van Microsoft. Met SAS Viya heb je toegang tot tools voor data-exploratie, machine learning en modelimplementatie. Je kan aan de slag met de eigen SAS-taal of een andere opensource-programmeertaal.

De integratie binnen Azure Marketplace verlaagt de drempel significant voor organisaties die SAS Viya willen proeven.

Met de beschikbaarheid van SAS Viya op Microsoft Azure krijgen gebruikers toegang tot het volledige Viya-pakket bestaande uit: SAS Visual Analytics, SAS Visual Statistics, SAS Visual Data Mining & Machine Learning en SAS Model Manager.

Het platform biedt zowel programmering als low/no code opties in een enkele visuele interface zodat gebruikers met verschillende vaardigheidsniveaus kunnen profiteren van AI. Met ondersteuning voor zowel SAS als opensource-talen, waaronder Python en R, kunnen datascientists code schrijven met de talen en technieken van hun keuze.

lees ook

SAS legt zijn analytics-eitjes in heel wat mandjes, maar vooral in dat van Microsoft

‘Pay-as-you-go’-aanbod

De lancering van SAS Viya als een ‘pay-as-you-go’-aanbod in de Microsoft Azure Marketplace weerspiegelt de continue focus op de verdere groei van de strategische samenwerking tussen SAS en Microsoft.

Sinds 2020 werken beide partijen nauwer samen in de cloud. SAS heeft zo goed als al zijn lokale datacenters ingeruild voor Microsoft Azure. De analytics-expert ondersteunt ook andere platformen zoals AWS, Google Cloud of Red Hat OpenShift, maar maximaliseert de Azure-cloud meer omdat het daar zelf op actief is.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home