SAS lanceert gratis cursus die inzet op datageletterdheid

De SAS Data Literacy-training helpt mensen groeien in een AI-gedreven wereld en zet hen op weg om met analytics te werken.

Door de opmars van Generatieve AI moeten mensen meer dan ooit in staat zijn om met data aan de slag te gaan. In een wereld die steeds sneller verandert en daarbij grote volumes data genereert, is datageletterdheid (Data Literacy) in iedere sector een must-have skill geworden.

Om de ontwikkeling van deze cruciale vaardigheden te stimuleren, lanceert SAS ‘Data Literacy in Practice’. Hiermee kunnen zowel individuele als professionele gebruikers data met meer vertrouwen verkennen en benutten.

De training verlaagt de drempel om te leren over data en richt zich op een breed publiek. Het werkt bovendien met realistische voorbeelden waarbij de deelnemers in de schoenen treden van de eigenaar van een klein bedrijf die data gebruikt om beslissingen te nemen. Dit moedigt mensen aan om hun kennis zelf in echte situaties toe te passen.

Jezelf onderscheiden in data

De volledige cursus kan in minder dan drie uur worden afgewerkt, maar deelnemers bepalen zelf het tempo van het leerproces. De inhoud is modulair en beschikbaar op ieder apparaat, zodat gebruikers altijd en overal toegang hebben en de training flexibel in hun planning kunnen schuiven.

“In een wereld die bol staat van data kan je jezelf meer dan ooit onderscheiden als je de kracht van data kunt benutten. Eigenlijk zou een basis van AI en analytics voor iedereen toegankelijk en ook een vast onderdeel van het curriculum in het onderwijs moeten zijn. Net zoals lezen of schrijven is datageletterdheid een cruciale skill om succesvol te zijn in deze maatschappij.”

“Met deze gratis training draagt SAS z’n steentje bij om de datageletterdheid in onze samenleving naar een hoger niveau te brengen”, zegt Phaedra Kortekaas, Managing Director SAS Benelux.

Wie meer informatie wil over de training, kan hier terecht.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home