SAS en CGI bundelen de krachten om productiebedrijven te helpen

productie fabriek

In de Benelux gaan SAS en CGI nauw samenwerken om productiebedrijven te helpen met projecten die niet verder komen dan de proof-of-concept (POC)-fase.

SAS en CGI willen productiebedrijven helpen de volgende stap te zetten om hun processen met analytics en AI te optimaliseren. Er wordt volgens hen vandaag al veel met AI getest, maar verder dan een POC komt het zelden. De pandemie heeft volgens hen duidelijk gemaakt dat heel wat bedrijven nog belangrijke digitale stappen moeten zetten. Ook vanuit de directie gaat steeds meer aandacht naar het stroomlijnen en optimaliseren van de productieprocessen omdat organisaties daarmee echt een verschil kunnen maken.

Om de stap te zetten van een POC naar een implementatie, slaan SAS en CGI de handen in elkaar. De combinatie van de technologie en het analytics platform van SAS met de domeinkennis van CGI zal ervoor zorgen dat modellen sneller geïndustrialiseerd en geschaald kunnen worden.

AI en advanced analytics

“CGI en SAS leveren al jaren diensten aan dezelfde klanten. Data is de nieuwe olie en CGI heeft de relevante domeinkennis om samen met klanten meer waarde uit data te halen. Dat is het ideale startpunt om met AI en advanced analytics aan de slag te gaan”, zegt Wim Mues, Regional Director Manufacturing bij SAS.

“Wij helpen klanten in manufacturing op IT-vlak, maar ook om hun operationele processen en prestaties stap voor stap naar een hoger niveau te tillen. De afgelopen jaren hebben we veel experimenten met analytics gezien, maar vaak ging het om kleine projecten die niet verder kwamen dan een POC”, zegt Marcel Mourits, Director Consulting Expert Manufacturing AI bij CGI Nederland.

lees ook

SAS gebruikt IoT en analytics om bijen te redden

“Bedrijven beseffen nu hoe waardevol het verwerven van inzichten uit data is en daarom willen ze oplossingen die in de hele organisatie operaties en processen optimaliseren. Daarvoor heb je natuurlijk de juiste technologie nodig en SAS is de ideale partner om ons hierbij te helpen.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home