SAP voegt Data Hub en machine learning samen in nieuwe oplossing

SAP

SAP heeft aangekondigd zijn data-integratiedienst Data Hub te combineren met zijn machine learning-mogelijkheden in een nieuwe oplossing, genaamd Data Intelligence. Ook kondigde het bedrijf updates aan voor Analytics Cloud. 

Data Hub en de machine learning-mogelijkheden waren tot nu toe afzonderlijke functies. Door ze samen te brengen moet de drempel om kunstmatige intelligentie (AI) te adopteren lager worden, schrijft Channel Futures

Analytics automatiseren

Voor partners moet het bovendien eenvoudiger worden om AI-gebaseerde oplossingen te maken die data uit verschillende bronnen halen, vertelt executive vice president voor database en analytics Gerrit Simon Kazmaier van SAP. 

De nieuwe oplossing brengt namelijk bestaande open source machine learning-frameworks samen met SAP HANA en databronnen van derde partijen, waardoor AI ingezet kan worden om de data op te schonen. 

De drempel voor adoptie van AI wordt verlaagd, omdat er niet meer nagedacht hoeft te worden over wat er nodig is om de juiste pipelines te creëren om het model te trainen en uit te rollen. Ook zijn gebruikers niet meer bezig met wat de vereisten zijn wat betreft life cycles. 

Analytics Cloud

SAP kondigde verder een update aan voor zijn Analytics Cloud. Deze update omvat onder meer een verbeterde online analytics designer tool waarmee het eenvoudiger is om eigen analytics-applicaties te maken. 

Deze tool zet de applicaties van SAP om in een set van API’s die partners kunnen consumeren los van de application stack. Daardoor kunnen partners eigen content, applicaties en diensten bouwen bovenop de SAP analytics stack. 

De designer tool bevat een dienst die zoekopdrachten kan draaien tegen SAP Business Warehouse. Daarnaast is het ontworpen om analyses van informatie direct vanuit de broncatalogus te navigeren en draaien, waardoor er geen extra modellering nodig is. De zoek-extensie heeft bovendien een update gekregen met een optie voor live chat voor applicaties die tegen SAP HANA draaien. 

Cloud-beschikbaarheid

De nieuwe SAP Data Analytics- en Analytics Cloud-oplossingen zijn net als de andere Cloud Platform-diensten van het bedrijf beschikbaar via Amazon Web Services (AWS). Ook worden ze toegevoegd aan Microsoft Azure en Google Cloud Platform.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home