Pure Storage lanceert AIRI Mini voor schaalbare AI-oplossingen

AIRI Mini side

Wie graag AI-berekeningen on-premise wil draaien, moet dikwijls investeren in flink wat hardware. Pure Storage heeft met de AIRI Mini een compacte oplossing klaar, gebaseerd op zijn eigen FlashBlade en Nvidia’s DGX-1

De kans is groot wanneer je met AI-toepassingen voor je bedrijf wil experimenteren, dat je richting een van de grote cloudplatformen kijkt en een server huurt. Wanneer de experimentele fase voorbij is, kan on-premise hardware op termijn interessanter zijn. Pure Storage heeft met de AIRI Mini een compacte AI-oplossing die je lokaal kan uitrollen.

AI-ontwikkelingen

De AI-infrastructuur maakt gebruik van twee Nvidia DGX-1-servers. Dat aantal kan later dynamisch schalen wanneer AI-ontwikkelingen de huidige capaciteit overstijgen. “De grote meerderheid van de businessleiders ziet de enorme kansen die AI biedt. Maar door de complexiteit rond de implementatie komen hun AI-initiatieven vaak niet echt van de grond”, meldt Matt Burr, General Manager van FlashBlade bij Pure Storage.

“AIRI biedt een eenvoudige AI-infrastructuur voor projecten van iedere omvang. Het neemt de barrières weg die de inzet van AI nu vaak tegenhouden en maakt de weg vrij voor toekomstige uitbreidingen.”

2 petaFLOPS

AIRI Mini draait op één Pure Storage FlashBlade dat bestaat uit zeven 17 TB-blades en 1,5 miljoen IOPS levert. Elke Nvidia DGX-1 wordt geconfigureerd met 8 Tesla V100-GPU’s. Eén AIRI Mini levert 2 petaFLOPS aan AI-capaciteit. Het systeem wordt standaard geleverd met 100 GbE-switches die GPUDirect RDMA ondersteunen. Wie wil, kan ook kiezen voor de Nexus9000 100 Gb ethernet-switches van Cisco.

Wie meer wil, kijkt beter uit naar de gewone AIRI met vier Nvidia DGX-1-servers en 4 petaFLOPS aan rekenkracht. De AIRI Mini is direct leverbaar, net als de AIRI. Beide worden geleverd met de Nvidia GPU Cloud Deep Learning Stack en AIRI Scaling Toolkit.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home