Nutanix Mine integreert secundaire storage in HCI-oplossing

Nutanix

Nutanix introduceert met Nutanix Mine een nieuwe open oplossing die secundaire storage-operations integreert met het Enterprise Cloud Platform van de leverancier. Daarmee biedt het een compleet platform voor primaire en secundaire storage binnen de private cloud.

Terwijl bedrijven hun datacenters moderniseren met hypergeconvergeerde infrastructuur (HCI) om de eenvoud, prestaties en schaalbaarheid te realiseren waar moderne applicaties om vragen, blijven back-ups veelal afgezonderd in aparte silo’s. Huidige back-up- en recovery-oplossingen worden door de meeste bedrijven dan ook beschouwd als een dure verzekering. Kosten en complexiteit nemen alsmaar toe en integratie met de algehele IT-infrastructuur is onbestaande.

Zelfs modernere back-upoplossingen pakken doorgaans alleen de uitdagingen van de secundaire opslagomgeving aan, terwijl integratie met de primaire datacenteromgeving vandaag net meer flexibiliteit kan opleveren. Het idee achter Nutanix Mine is dan ook om secundaire opslagactiviteiten te convergeren met Nutanix’ Enterprise Cloud Platform, om intelligente back-upservices voor alle bedrijfstoepassingen te realiseren.

Open oplossing

Mine integreert met de HCI-datafabric van Nutanix, die intelligente tiering en geavanceerde datareductie biedt. Het is een open oplossing die klanten toelaat om hun back-upoplossing naar keuze (Veeam, HYCU, Commvault, Veritas, Unitrends) te integreren in hun Nutanix HCI-omgeving en te beheren via de Prism-beheerconsole.

Door ook die laatste back-upsilo af te breken, haalt Mine nog meer complexiteit weg en wordt de total cost of ownership verder gereduceerd, zonder dat bedrijven hun favoriete back-upoplossing moeten opgeven.

Nutanix Mine in combinatie met de oplossingen van Veeam en HYCU moet beschikbaar zijn vanaf het derde kwartaal van 2019. De combinaties met Commvault, Veritas en Unitrends volgen in een toekomstige release.

Gerelateerd: Een kostuum voor Manneken Pis: hoe Nutanix complexe infrastructuur beheersbaar maakt

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home