NRB en ULiège slaan handen ineen voor AI-ontwikkeling

NRB Uliege AI

NRB en de Universiteit van Luik (ULiège) hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend om een leerstoel te creëren binnen de Faculteit Toegepaste Wetenschappen van de ULiège.

De leerstoel is gericht op onderzoek en ontwikkeling van AI, met een focus op grote taalmodellen (LLM’s) voor software-engineering. Deze samenwerking heeft als doel de toepassing van AI door Belgische en internationale organisaties te versnellen en hun operationele efficiëntie te verbeteren.

Door AI te integreren, kunnen publieke en private bedrijven aanzienlijke productiviteitswinst behalen, duurzame ontwikkeling waarborgen, innovatie stimuleren en hun concurrentievermogen vergroten, aldus NRB.

Strategisch partnerschap

Via dit strategische partnerschap versterkt NRB haar aanbod van diensten voor haar klanten door geavanceerde AI-technologieën te ontwikkelen. De applicaties die voortkomen uit deze samenwerking zullen bedrijven helpen AI sneller te integreren in hun processen en hun digitale transformatie te ondersteunen. Voor de onderzoekers van ULiège biedt deze samenwerking een kader waarin ze theoretische methodes kunnen testen op concrete industriële problemen en nieuwe wetenschappelijke ontwikkelingen kunnen begeleiden.

Laurence Mathieu, CEO van NRB, benadrukt: “NRB beschikt over een compleet en competitief technologisch ecosysteem en ULiège heeft een groep AI-onderzoekers en -ingenieurs van topniveau. Onze samenwerking versterkt niet alleen onze AI-capaciteiten, maar smeedt ook vitale banden tussen de academische wereld en het bedrijfsleven, met een bijzondere nadruk op opleiding.”

Academische en industriële synergie

Pr Éric Delhez, decaan van de Faculteit Toegepaste Wetenschappen van ULiège, voegt toe: “De oprichting van deze leerstoel weerspiegelt onze missie om de grote uitdagingen van onze maatschappij aan te gaan en de socio-economische ontwikkeling van de regio te ondersteunen. Het is essentieel om sterke lokale competenties te ontwikkelen in samenwerking tussen de academische wereld en het bedrijfsleven.”

Prof. Gilles Louppe van het Montefiore Institute aan de ULiège, merkt op: “Deze samenwerking is ideaal omdat onze onderzoeksgroep via NRB wordt uitgedaagd op concrete industriële vraagstukken. Dit verbetert de kwaliteit van de opleiding van onze studenten, die direct worden ondergedompeld in technologische uitdagingen. We verwelkomen ook NRB-experts in onze cursussen.”

Met deze leerstoel versterken NRB en ULiège hun positie in het veld van AI en dragen zij bij aan de vooruitgang van zowel wetenschappelijk onderzoek als industriële toepassingen in België en daarbuiten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home