MuleSoft toch niet zo gunstig voor Salesforce als gedacht?

geld

MuleSoft werd in 2018 onderdeel van Salesforce. Met die overname leek Salesforce het winnende lotje te hebben gekocht, want de jaarcijfers waren enorm gunstig. Is het tij nu toch gekeerd?

Salesforce nam MuleSoft in 2018 over voor een enorm bedrag van 6,5 miljard dollar. Dat worp vanaf de start zijn vruchten af, want MuleSoft werd de snelst groeiende unit van Salesforce.

De laatste kwartaalcijfers van Salesforce doen toch twijfelen of de overname van MuleSoft wel degelijk een goede beslissing was. De inkomsten van MuleSoft bleven groeien, maar de groei minderde flink. Het eerste jaar na de overname lag de jaarlijkse groei op een verbluffende 49 procent, een jaar later ging daar 10 procent vanaf en nu is er zelfs nog maar 16 procent van over.

Groeipijnen bij overnames

Volgens Bret Taylor, mede-CEO, en Amy Weaver, CFO, worden die vermindering in de groei verklaard door een combinatie van factoren. Volgens Weaver heeft MuleSoft te snel gepiekt, waardoor het bedrijf nu te maken krijgt met problemen bij de opschaling.

Verder blijven zowel Taylor als Weaver geloven in de kracht van MuleSoft. Volgens Taylor is het belangrijk om te kijken naar het plaatje op de lange termijn: “We hebben vertrouwen in de lange termijn van het bedrijf en erkennen dat we op korte termijn groeipijnen hebben bij het integreren van onze acquisities.”

Meer details bij internen

Meer details over de groeipijn lieten Taylor en Weaver niet los. Binnen de kringen van Salesforce zijn de lippen wel ietsjes losser. Daar wordt gesuggereerd dat het grote aantal werknemers dat hun ontslag indient er voor iets tussen kan zitten. Twee hooggeplaatste ex-werknemers van Salesforce bevestigen die ideeën. Zij vertellen dat een groot aantal werknemers zijn vertrokken in dochterondernemingen MuleSoft en Tableau.

Salesforce lijfde Tableau in twee jaar geleden. De voornaamste reden voor de overname was het kunnen bieden van betere inzichten in data. Dat sloot dus aan bij de overname van MuleSoft, aangezien daardoor meer data met elkaar kon worden geïntegreerd.

Harde markt

Naast de problemen die officieel en niet-officieel worden gelost, krijgt MuleSoft daar bovenop te maken met sterke competitie. Dat deelde Salesforce mee aan Insider. Data integreren van verschillende plaatsen, is niet langer een kunstje dat alleen MuleSoft kan. Amazon Web Services en Microsoft zijn al twee grote spelers op de markt die gelijkaardige diensten aanbieden.

lees ook

Salesforce heeft opnieuw sterk kwartaal en overtreft verwachtingen analisten

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home