Microsoft wil ‘privacyvriendelijke’ ChatGPT onder eigen naam uitbrengen

microsoft chatgpt

Microsoft gaat een professionele versie van ChatGPT lanceren voor bedrijven die geen bedrijfsgeheimen willen delen. Voor meer privacy zullen bedrijven ook meer moeten betalen.

Volgens The Information zou Microsoft later dit jaar een ChatGPT-versie lanceren voor bedrijven die met gevoelige informatie omgaan en aan strengere privacyregels gebonden zijn, waaronder banken en ziekenhuizen. ChatGPT zal in dit aanbod op een toegewijde server draaien die de gebruikers met niemand hoeft te delen,. Hierdoor wordt de chageschiedenis niet gebruikt om het model te trainen en kan die niet per ongeluk gedeeld worden met andere bedrijven die de server delen.

Hiermee speelt Microsoft in op een vrees die veel bedrijven vandaag voelen. Amazon en Samsung tikten werknemers al op de vingers voor het delen van geheime code met ChatGPT. Er zijn ook grote bedrijven die het gebruik van ChatGPT om deze redenen sterk inperken of zelfs verbieden. Met een privéversie van de chatbot kunnen bedrijven op beide oren slapen dat hun geheimen binnen de muren blijven.

Om een stukje voor zichzelf te reserveren in de datacenters van Microsoft, zullen bedrijven wel heel wat extra op tafel moeten leggen. The Information beweert dat deze privacyvriendelijke ChatGPT tot tien keer meer kan kosten dan de huidige versie. Voor een ChatGPT Plus-account betaal je nu 20 dollar per maand, exclusief btw. Dit is nog niet bevestigd door Microsoft.

Concurreren met OpenAI

Opvallend is dat OpenAI eerder aankondigde een zakelijke versie van ChatGPT te willen lanceren, ook met meer privacycontrole. In principe mag Microsoft dankzij de vele miljarden die het aan OpenAI heeft gegeven de technologieën van het bedrijf onder de eigen paraplu uitgeven en verkopen. Dat doet Microsoft nu ook al met Bing Chat. Al heeft het er nu alle schijn naar dat Microsoft rechtstreeks gaat concurreren met de adoptiedochter.

lees ook

Microsoft prostitueert ChatGPT in een trieste poging Bing van straat te krijgen

ChatGPT heeft de wereld in een recordtijd veroverd, maar privacybezorgdheden hebben even snel de kop opgestoken. De populaire tool is zelfs even verbannen in Italië wegens het schenden van de GDPR-wetgeving. Mits enkele toegevingen is ChatGPT weer beschikbaar in de laars, al zal OpenAI nog bijkomende privavymaatregelen moeten nemen om alle kritiek te doen verstommen.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home