Microsoft maakt zijn ‘Florence’ AI computer vision model beschikbaar in preview

Microsoft

Twee jaar geleden kondigde Microsoft zijn computer vision model Florence aan als een AI-systeem dat compleet nieuw was ten opzichte van alle bestaande modellen. Nu maakt Microsoft het model beschikbaar als preview.

In tegenstelling tot de meeste vision-modellen is Florence zowel ‘verenigd’ als ‘multimodaal’. Concreet houdt dat in dat het model zowel taal als afbeeldingen kan begrijpen en veel verschillende taken kan uitvoeren. 

Op dit moment timmert Microsoft hard aan de weg om zijn AI-onderzoek te commercialiseren. Als onderdeel van deze inspanningen, voegt Microsoft Florence toe aan een update van de Vision API’s in Azure Cognitive Services. 

De door Florence aangedreven Microsoft Vision Services zijn nu beschikbaar als preview voor bestaande Azure-klanten. Met het AI-systeem kunnen gebruikers onder andere automatische ondertiteling genereren, achtergronden van afbeeldingen verwijderen, samenvattingen van video’s maken en afbeeldingen ophalen. 

lees ook

Microsoft integreert AI in Dynamics 365 en Power Platform

Wat kun je nu praktisch met Florence?

Een aantal grote Microsoft-klanten hebben al bevestigd de nieuwe Microsoft Vision Services actief te gaan gebruiken. Zo bevestigde John Montgomery, CVP van Azure AI, in een interview met TechCrunch dat Reddit de dienst gaat gebruiken om alt-tekst te genereren voor afbeeldingen. 

“Het vermogen van Florence om tot 10.000 tags per afbeelding te genereren, geeft Reddit veel meer controle over hoeveel objecten ze in een afbeelding kunnen identificeren en helpt om veel betere beschrijvingen te genereren”, aldus Montgomery. 

Ook Microsoft zelf gebruikt Florence voor zijn eigen producten en diensten. Zo gaat Microsoft op LinkedIn captions en alt-teksten genereren met het Florence model. Microsoft Teams krijgt betere functies voor videosegmentatie dankzij het AI-model. Ook PowerPoint, Outlook en Word krijgen functies om automatisch beschrijvingen en alt-tekst te genereren voor afbeeldingen. Binnen Designer en OneDrive worden de functies voor het taggen van afbeeldingen en het zoeken naar afbeeldingen verbeterd.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home