Microsoft Experience insights: inzicht in de Microsoft 365-apps die de organisatie gebruikt

Microsoft brengt Experience insights uit voor Microsoft 365. De tool geeft IT-administratoren datasets, waaruit zij kunnen uitmaken aan welke tools ze best hun tijd besteden.

Experience insights van Microsoft lanceert voor Microsoft 365. Al is de tool momenteel nog niet beschikbaar voor alle organisaties. De dienst staat momenteel in preview, waardoor enkel relevante personen uit bedrijven met meer dan 20.000 zetels in Targeted Release de dienst al kunnen uittesten.

Microsoft verklaart dat als volgt: “Momenteel is Experience-inzichten geoptimaliseerd voor organisaties met grotere hoeveelheden gegevens, maar we werken eraan om de ervaring in de toekomst naar kleinere organisaties te brengen.”

Prioriteiten stellen

Waar de tool nu eigenlijk voor dient, wordt in het kort samengevat als volgt: “We hebben Experience insights ontwikkeld om de aangewezen IT-beheerders van onze klanten in één oogopslag een overzicht te geven van de belangrijkste gebruikerservaringsstatistieken, zoals productgebruik, feedback in het product, Net Promoter Score™ (NPS)-waarden en gegevens over het bekijken van het informatiecenter in een organisatie.”

lees ook

Microsoft lanceert Admin App voor Teams

Data uit de tool kunnen het duidelijk maken voor IT-administratoren van welke tool zij best hun prioriteit maken. Het zou kunnen gaan over het verbeteren van de tool voor de hele organisatie of net tussenkomen als werknemers problemen ervaren met de tool. Als IT-administrator zal je dan wel zelf nog moeten achterhalen welk team tegen problemen aanloopt, aangezien alle gegevens geanonimiseerd binnenstromen.   

Bron: Microsoft

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home