Microsoft breidt Azure VMware Solutions verder uit

Satya Nadella, Michael Dell, Pat Gelsinger

Microsoft breidt de mogelijkheden en ondersteuning van zijn nieuwe Azure VMware Solutions tegen het einde van dit jaar verder uit. 

Eerder dit jaar kondigde Microsoft Azure VMware Solutions aan in samenwerking met Dell. De services zijn bedoeld om op VMware gebaseerde workloads native op Azure uit te voeren.

De service stelt klanten in staat hun VMware-omgeving te integreren met het cloudplatform, te profiteren van moderne Azure-services en op hetzelfde moment gebruik te maken van vertrouwde VMware-tools.

Bovendien kan ook de back-up- en replicatiesoftware van Veeam worden gebruikt voor de migratie en bescherming van workloads die naar Azure worden overgezet. Klanten kunnen ook in deze voldoen aan hun back-upvereisten met dezelfde services van Veeam die ze gewend zijn te gebruiken.

De Azure VMware-services worden tegen het einde van het jaar uitgebreid naar acht regio’s in de VS, West-Europa en Azië. Daarnaast wordt in dezelfde periode ook Azure NetApp Files als opslagoptie geleverd. Daarmee kunnen IT-organisaties eenvoudiger opslagintensieve workloads uitvoeren op Azure VMware Solutions

Gerelateerd: Microsoft Tardigrade moet veerkracht van Azure-datacenters verbeteren

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home