Meta toont AI-producten om werknemers te sussen

meta

Zuckerberg wil zijn medewerkers eraan herinneren dat AI nog steeds de topprioriteit van Meta is. Het bedrijf teaset enkele AI-features voor WhatsApp en Instagram.

Je kan het de werknemers van Meta niet kwalijk nemen dat ze twijfelden aan de strategie van de bedrijfstop. Verspreid over twee rondes hebben sinds november 2022 maar liefst 20.000 werknemers een gouden handdruk gekregen. Zuckerberg riep een interne meeting bijeen om werknemers te benadrukken dat ondanks die ontslagen AI nog steeds de hoofdfocus van het bedrijf is, zoals de CEO in maart liet verstaan.

Toch lijkt Meta voorlopig een figurantenrol te spelen in vergelijking met wat OpenAI, Microsoft en Google allemaal met AI aan het doen zijn. Daar wil het bedrijf snel verandering in brengen. Om de daad bij het woord te voegen, liet Zuckerberg zijn personeel al enkele AI-functies zien die Meta spoedig wil beginnen uitrollen.

AI Agent

Het gaat volgens bronnen van Bloomberg om de volgende functies voor WhatsApp, Messenger en Instagram:

  • AI Agent: chatbots voor Messenger en WhatsApp die meerdere ‘persoonlijkheden’ zou hebben.
  • AI Media Editor: een beeldbewerker voor Instagram die op basis van tekstprompts foto’s kan bewerken of veranderen.

Meta werkt daarnaast ook aan een ‘Metamate’ voor intern gebruik. Die komt in de vorm van een chatbot waar werknemers vragen kunnen stellen en een productiviteitstool om taken te automatiseren. Zuckerberg spoorde zijn manschappen aan om hun beste ideeën rond generatieve AI te delen.

Hoe zit het met dat andere hobbyproject van Zuckerberg genaamd de metaverse? Ook dat staat nog steeds hoog op de agenda, verzekert de grote baas. Apple kondigde deze week de langverwachte Vision Pro-headset aan. Exact de apparatuur die nodig is om Zuckerberg’s droom te realiseren, al weigeren ze bij Apple de term ‘metaverse’ te gebruiken.

lees ook

Apple Vision Pro maakt meteen indruk

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home