Meta gaat productteam vormen om een turbo achter AI-werk te zetten

Meta AI

Meta sluit aan in de lange rij van tech giganten die in artificiële intelligentie stappen. Via een Facebookbericht maakt Zuckerberg bekend dat Meta een productteam vormt om een turbo achter de ontwikkeling van AI te zetten. 

Het productteam focust zich op het bouwen van AI-ervaringen die worden geïntegreerd in de verschillende producten van Meta. Ahmad Al-Dahle, vice president of AI binnen Meta zal het team gaan leiden, zo meldt SiliconANGLE

De laatste maanden maakt AI een enorme revolutie door, geleid door de populariteit van ChatGPT. Steeds meer bedrijven zien de kansen achter de technologie en beginnen het te integreren in hun producten. Zo voegde Microsoft de AI-technologie recent toe aan zijn zoekmachine Bing om zijn zoekresultaten te verbeteren en meer menselijke antwoorden te geven. Ook Google voegt zich bij de club met Bard, een AI-zoektool. 

Hoe gaat AI binnen Meta eruit zien?

“Op korte termijn zullen we ons concentreren op het bouwen van creatieve en expressieve tools”, zegt Zuckerberg in zijn bekendmaking via Facebook. “Op de langere termijn zullen we ons richten op het ontwikkelen van AI-persona’s die mensen op verschillende manieren kunnen helpen.”

Zuckerberg meldt dat Meta zoekt naar manieren om AI-technologie op te nemen in zijn huidige producten. Het bedrijf onderzoekt mogelijkheden om AI te gebruiken voor chatfuncties in WhatsApp en Messenger, het maken van afbeeldingen voor Instagram filters en advertenties, maar ook om het te gebruiken in video en andere multimedia formaten. 

Nog veel fundamenteel werk nodig

Generatieve AI is niet geheel nieuw voor Meta. Afgelopen juli onthulde het bedrijf al zijn ‘Make-a-Scene’-systeem dat indrukwekkende afbeeldingen maakte op basis van tekstuele input. Deze technologie lijkt sterk op bestaande AI-producten, zoals Stable Diffusion en DALL-E, die gedetailleerde kunstwerken maken op basis van beschrijvende taal. 

Ondanks de sterke focus op AI, kan het nog even duren voordat we de nieuwe AI-functies tegenkomen op de platformen van Meta. “We hebben veel fundamenteel werk te doen voordat we tot de echt futuristische ervaringen komen, maar ik ben enthousiast over alle nieuwe dingen die we onderweg gaan bouwen”, aldus Zuckerberg.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home