Meta lanceert Llama 3 en chatbot Meta AI 

Meta

De opvolger van het open-source model Llama 2 van Meta is eindelijk daar: Llama 3. Ook Meta AI ziet het daglicht, alleen nog niet in Europa. 

Meta lanceert Llama 3, de opvolger van zijn open-source model Llama 2. Llama 3 bestaat uit twee modellen, Llama 3-8B en Llama 3-70B. Daarbovenop komt Meta ook op de proppen met zijn Meta AI, een AI-assistent dat volgens het bedrijf een van de beste ter wereld is.  

Twee modellen

De lancering van Llama 3 bestaat uit twee modellen: Llama 3-8B (die 8 miljard parameters bevat) en Llama 3-70B (die 70 miljard parameters bevat). De modellen zijn naar eigen zeggen getraind op twee op maat gemaakte 24 duizend GPU-clusters en behoren hiermee volgens het bedrijf tot de best presterende generatieve AI-modellen die momenteel beschikbaar zijn.  

Meta Llama 3

In de AI-benchmarks is te zien hoe de twee nieuwe modellen presteren naast de reeds bestaande modellen van Google, OpenAI, Anthropic en Mistral. Beide varianten lijken goed te scoren, met extra opvallendere resultaten bij de 70B-variant. In vergelijking met zijn voorganger Llama 2, die tot 32.000 tokens kan verwerken, doet Llame 3 het beter met 128.000 tokens. Ontwikkelaars kunnen op basis van tools het model naar wens aanpassen.  

Meta AI

Gelijktijdig met het Llama 3-model introduceert Meta meteen een nieuwe applicatie die gedraaid kan worden op het nieuwe model: Meta AI. Deze AI-aangedreven chatbot kan gebruikt worden op Facebook, Instagram, WhatsApp en Messenger. Meta AI werkt multimodaal en kan afbeeldingen genereren naast tekstprompts. Momenteel is de chatbot nog niet in Europa beschikbaar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home