McKinsey wil met QuantumBlack AI-prototypes naar productie krijgen

McKinsey

McKinsey heeft Iguazio, een bedrijf gespecialiseerd in AI en machine learning, in 2023 overgenomen. Iguazio is sindsdien geïntegreerd in QuantumBlack Horizon, McKinsey’s AI-afdeling. Dit helpt organisaties bij de ontwikkeling, implementatie en het beheer van generatieve AI (GenAI) oplossingen.

Het AI-platform van Iguazio is een belangrijk onderdeel van QuantumBlack Horizon, de AI-toolsuite van McKinsey. Dit platform biedt oplossingen voor twee grote uitdagingen bij het implementeren van gen AI in bedrijfsomgevingen: schaalbaarheid en governance. Gen AI-operaties zorgen voor efficiënte en effectieve implementatie en opschaling van gen AI-toepassingen. Tegelijkertijd helpen gen AI-veiligheidsmaatregelen bij het beheersen van risico’s door essentiële monitoring, gegevensprivacy en compliance activiteiten te sturen.

“GenAI maakte het makkelijker om proof-of-concepts (POC’s) te bouwen, maar veel moeilijker om deze in productie te nemen, wat de kloof tussen potentieel en werkelijke bedrijfswaarde vergrootte,” zei Asaf Somekh, medeoprichter en CEO van Iguazio. “Met het Iguazio AI-platform overbruggen we die kloof, waardoor organisaties GenAI efficiënt in hun bedrijfsprocessen en applicaties kunnen integreren.”

Voordelen van het Iguazio AI-platform

Het Iguazio AI-platform helpt organisaties bij de adoptie van gen AI door onder meer efficiënt gebruik van infrastructuur zoals cloudservices en rekencapaciteit te bevorderen. AI-hardware zoals Nvidia GPU’s kunnen projectoverschrijdend worden gedeeld, wat helpt om kosten te beheersen en middelen optimaal te benutten. Code geschreven voor gegevensextractie kan worden omgezet in beheerde microservices en herbruikbare componenten, ter ondersteuning van uiteenlopende gegevensextractieprocessen binnen de onderneming.

Als organisaties meer gebruik gaan maken van Iguazio, worden extra voordelen duidelijk, zoals de mogelijkheid om het datawetenschapsproces over teams heen te coördineren en centraal te integreren en beheren. Het Iguazio AI-platform is veelzijdig en kan zowel on-premises als in publieke, private en hybride configuraties worden ingezet. Het bevat geavanceerde functies voor gegevensherkomst, tracking en privacy die vereist zijn in sterk gereguleerde sectoren zoals financiële dienstverlening en telecommunicatie. Het platform kan ook worden gebruikt met verschillende grote taalmodellen.

Toekomst van gen AI bij McKinsey

Ben Ellencweig, senior partner bij McKinsey, benadrukte het belang van de overname van Iguazio. “Toen McKinsey vorig jaar Iguazio overnam, deden we dat met de wetenschap dat we hun aanbod snel konden integreren in onze kerntechnologie van QuantumBlack, ten voordele van ondernemingen die robuuste en veilige gen AI-functionaliteit willen opbouwen. De combinatie van het platform van Iguazio, de strategie- en consultancy-expertise van McKinsey en ons gen AI-ecosysteem van techpartners biedt een volledige reeks oplossingen voor onze klanten om de kracht van gen AI te benutten.”

Voor een verantwoord gebruik van GenAI heeft het Iguazio-platform ingebouwde veiligheidsmaatregelen in elke ontwikkelingsfase. Dit helpt risico’s zoals datalekken, bevooroordeelde resultaten, AI-hallucinaties en inbreuken op intellectueel eigendom te voorkomen. Het platform ondersteunt tevens een governance-framework.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home