Low-code platform Appian neemt process mining-specialist Lana Labs over

appian

Vorige week kondigde Appian, het bekende low-code platform, de overname van de Berlijnse process mining-specialist Lana Labs aan. Process mining wordt namelijk steeds belangrijker voor ontwikkelaars van bedrijfssoftware en andere tech-investeerders.

Low-code platform Appian neemt process mining-specialist Lana Labs over. Het nieuws komt niet als een verrassing, sinds de interesse van bedrijven in process mining – het scannen van data om bedrijfsprocessen te optimaliseren – enkel groeit. Dankzij Appian kunnen bedrijven repetitieve taken al automatiseren die werknemers meestal manueel uitvoeren. Het low-code platform deelt deze focus met RPA-providers zoals UiPath, wiens software eveneens workflows stroomlijnt. Appian biedt ook RPA-oplossingen aan via het platform, maar de werking ervan is net dat tikkeltje anders.

Robotgestuurde procesautomatisering

Bij RPA-oplossingen kijkt de software hoe een mens een bepaald proces uitvoert en bootst dat vervolgens na. Appian biedt niet enkel die software aan, maar ook andere technologieën zoals manuele regels om workflows van bedrijven te verbeteren. Een meubelfabrikant zou Appian bijvoorbeeld kunnen gebruiken om bestellingen van klanten automatisch te verwerken. Een RPA-oplossing of softwarebot verwerkt dan de inhoud van die bestellingen en stuurt de data via een AI-algoritme naar het juiste departement. De fabrikant kan er daarna manueel een regel aan toevoegen die de data naar een manager stuurt, wanneer het algoritme faalt.

Process mining

De overname van Lana Labs laat Appian het platform uitbreiden met process mining-capaciteit. Lana Labs werkt namelijk AI-gestuurd en wordt reeds gebruikt door bedrijven als Telefonica en KPMG International. Voor een low-code platform zoals Appian repetitieve taken kan automatiseren, moet het eerst de verschillende stappen in het proces analyseren. Deze analyse of datascan wordt mogelijk met process mining en zorgt ervoor dat bedrijven hun efficiëntie snel en makkelijk kunnen opkrikken.

lees ook

Ontdek hoe het werk in je bedrijf écht gebeurt met process mining

Wanneer we opnieuw kijken naar het voorbeeld van de meubelfabrikant, kan process mining ervoor zorgen dat het bedrijf een tijdrovende stap – zoals het manueel laden van details – in het verwerken van bestellingen ontdekt. De fabrikant kan er dan voor kiezen om dit proces te verbeteren met RPA-tools. Lana Labs biedt organisaties zelfs een dashboard aan om processen te allen tijde te monitoren en daarna aan te passen.

Volgens Appians CEO Matt Calkins is er dan ook een natuurlijke synergie tussen process mining, procesmodellering en automatisatie. Dankzij Lana Labs kunnen bedrijven via Appian nu in één platform processen niet alleen beter begrijpen, maar ook aanpakken.

lees ook

IBM vormt strategisch partnerschap met process mining-startup Celonis

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home