Katoen Natie omarmt Belgische Twintag en stapt mee in het kapitaal

katoen natie

Na een succesvol pilootproject met dataspecialist Twintag vorig jaar stapt Katoen Natie mee in het kapitaal. Het verwerft de exclusieve rechten voor logistieke toepassingen in de chemie en petrochemie.

Met deze transactie investeert Katoen Natie mee in de uitrol van de logistieke waardepropositie van Twintag. In tegenstelling tot de grote projecten en zware migraties bij traditionele logistieke software-implementaties, legt deze lichtgewicht benadering nieuwe digitale functionaliteit bovenop bestaande processen, zonder deze te verstoren. Hierdoor kunnen digitale toepassingen zoals traceerbaarheid of recycleerbaarheid van goederen efficiënter geïmplementeerd en vermarkt worden.

“We keken al langer uit naar de juiste manier om onze logistieke meerwaarde digitaal te vermarkten, en onze initiatieven inzake duurzaamheid digitaal vorm te geven. Een succesvol pilootproject met Twintag in Houston tijdens de zomer van 2021 hintte duidelijk in de richting van corporate venturing. Er was meteen wederzijdse interesse en de gedeelde no-nonsense bedrijfscultuur zorgde voor een snelle afwikkeling van het akkoord.” stelt Fabian Leroy, Vice President Katoen Natie Groep.

Twintag werd in 2017 opgericht door technologie-ondernemers Jan Van Riel en Paul Carpentier, samen goed voor 6 startups en 50+ patenten in data-opslag en -beheer. Het bedrijf promoveert producten tot communicatiekanalen met de klant. Een twintag – vaak een QR-code – koppelt daarbij een “digitale ziel” aan een fysiek product. Het product-led communication platform van Twintag dicht op deze manier de kloof tussen fysiek en digitaal. Twintag is gevestigd in Herentals, met teams in India en de VS.

Katoen Natie treedt inderdaad toe tot het kapitaal en de Raad van Bestuur en verwerft een aanzienlijk minderheidsbelang in een kapitaalverhoging van totaal 3,5 miljoen euro waarin ook stichters en bestaande aandeelhouders participeren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home