IBM vormt strategisch partnerschap met process mining-startup Celonis

rhdr

Celonis, een snel groeiende Duitse process mining-startup heeft een partnerschap met IBM in de wacht gesleept. Samen gaan de partners bedrijven helpen om het meeste te halen uit hun digitale transformatie. 

De business consulting-tak van IBM gaat het Execution Management System van Celonis in zijn aanbod verweven. Hiermee voegt IBM de mogelijkheid toe om data te analyseren vanuit processen zoals supply-chain management en finance. Ook wordt het mogelijk om zwakke plekken te analyseren en oplossingen aan te bevelen. 

Als onderdeel van het partnerschap, zet Celonis zijn softwarestack over naar het Red Hat OpenShift platform van IBM. Dankzij deze overstap kan Celonis opereren in een hybride setting die bestaat uit publieke en private datacenters, on-premises servers en mainframes. 

Partnerschap zorgt voor een beter inzicht in data

De meeste grote bedrijven draaien meer dan 1.000 verschillende technologische processen. Vaak in verschillende omgevingen. Dat zorgt voor veel complexiteit, waardoor het moeilijk is om verandering door te voeren. 

Door Celonis te verweven met het aanbod van IBM, krijgen klanten een beter inzicht hun gegevens verspreid over een breed scala aan applicaties. Hierdoor wordt het zelfs met veel verschillende processen in aparte omgevingen mogelijk om prestaties bij te houden, artificiële intelligentie toe te passen en automatiseringen in te stellen

Enorme stap voor Celonis

Het partnerschap met IBM is een grote stap voor de Duitse start-up. Het bedrijf haalde in 2019 al 2,5 miljard dollar aan fondsen op en heeft een klantenbestand met daarin grote namen als Coca-Cola, Siemens, Uber en Vodafone. 

“Dit is de meest uitgebreide en betrokken samenwerking waar ik deel van uitgemaakt heb”, zegt Miguel Milano, co-owner van Celonis. “We namen het risico, omdat we er waarde in zagen om onze volledige stapel te herontwikkelen om te draaien op Red Hat OpenShift. Dat is enorm”, zegt Milano. Celonis heeft zijn boekingen en omzet in het afgelopen jaar verdubbeld. Volgens Milano biedt het partnerschap de kans om nog sneller te groeien. 

“Onze doorbraak vanuit een strategisch oogpunt was dat we ons realiseerden dat we met alleen Celonis niet in staat zijn om het platform naar elk bedrijf, elke industrie en elk proces te brengen”, legt hij uit. Dat is waarom de start-up besloot het partnerschap met IBM aan te gaan.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home