IBM stelt Watson AI-bibliotheken ter beschikking aan software-ontwikkelaars

IBM

IBM biedt drie nieuwe AI-bibliotheken aan die softwarebouwers kunnen integreren in hun toepassingen. Dat moet het eenvoudiger maken om AI-capaciteiten in apps te verwerken.

IBM breidt zijn portfolio van integreerbare AI-software uit. Die productcategorie bestaat uit bibliotheken die AI-capaciteiten bevatten. Software-ontwikkelaars kunnen de componenten in hun eigen toepassingen integreren en zo redelijk eenvoudig slimme AI-gebaseerde mogelijkheden in hun applicaties verwerken. De componenten die IBM ter beschikking stelt, gebruikt het bedrijf zelf in zijn Watson-producten.

Spraak

IBM kondigt drie nieuwe bibliotheken aan:

  • IBM Watson Natural Language Processing: helpt ontwikkelaars om menselijke taal te verwerken en daar betekenis en context uit te halen.
  • IBM Watson Speech to Tekst: deze bibliotheek maakt spraaktranscriptie mogelijk, zodat organisaties hun klanten nieuwe diensten kunnen aanbieden.
  • IBM Watson Tekst to Speech: deze component doet het omgekeerde en zet geschreven tekst om in natuurlijk klinkende audio in verschillende talen en met verschillende stemmen.

De nieuwe mogelijkheden bouwen verder op al bestaande producten zoals de IBM Watson Assistant, Discovery, Instana Observability en Maximo Visual Inspection. IBM biedt ook al Watson API’s aan. Klanten die de componenten willen gebruiken, moeten zelf geen tijd en skill investeren in de complexe ontwikkeling en training van modellen. IBM richt zich met het portfolio op softwareontwikkelaars uit zijn ecosysteem.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home