HPE Ezmeral vernieuwt zijn dashboard en laat meer opensource toe

HPE Ezmeral

HPE vereenvoudigt zijn Ezmeral data analytics portfolio met een mooier dashboard en breidt het aantal opensourcetools uit.

Met Ezmeral wil HPE het probleem van datasilo’s oplossen door een compleet data- en analyticsplatform te leveren onafhankelijk van de structuur daaronder. De nieuwste update breidt ondersteuning uit voor meer bestanden, objecten, tabellen en streams om zo veel mogelijk databronnen aan te boren.

Voor het eerst is Ezmeral ook beschikbaar als een SaaS-oplossing met een geautomatiseerd policy-beheer waarmee gebruikers workloads kunnen optimaliseren.

Daarnaast wordt de deur voor opensource duidelijk opengezet door HPE. De analytics softwaresuite ondersteunt bijvoorbeeld Apache Airflow, Apache Spark, Apache Superset, Presto SQL en Ray. Wat betreft training omarmt het Feast, Kubeflow ML op Kubernetes, MLFlow en nieuwe connectoren voor Snowflake Data Cloud, MySQL, Databricks DeltaLake, Teradata en Oracle.

Volgens HPE is de hybride aanpak belangrijk om Ezmeral uit te rollen over edge, co-locatie, on-premises en publieke cloud. Met het omarmen van opensource wil HPE een zogenaamde ‘fork’ tegengaan waar de opensource-community zijn eigen weg gaat.

Ezmeral is beschikbaar binnen GreenLake als een SaaS-oplossing, maar je kan het platform ook on-premises uitrollen, al dan niet air-gapped.

Vorige maand nog kreeg HPE GreenLake nog nieuwe diensten voor blok- en bestandsopslag en back-up en vind je voortaan Aruba Networking Central terug in het totaalpakket.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home