Basware-onderzoek: groeiend belang e-invoicing zorgt voor uitdagingen bij organisaties

basware

34 procent van de ondervraagden kan de wereldwijde naleving van de regelgeving met wereldwijde factureringsmandaten niet garanderen.

In een wereldwijd onderzoek van Basware bij 400 financiële en inkoopprofessionals wordt de focus gelegd op financial compliance en leveranciersbeheer. Daaruit blijkt dat een derde van de respondenten niet over de datacapaciteiten te beschikken die nodig zijn om hun leveranciersecosysteem met vertrouwen uit te breiden.

Naast het gebrek aan datamogelijkheden om hun leveranciersbestand met vertrouwen uit te breiden, geven financiële en inkoopprofessionals ook aan dat ze moeite hebben om aan te tonen dat hun supply chain voldoet aan het volledige scala van normen voor compliance (51%). Respondenten erkennen hun tekortkomingen, maar ze beschikken niet over de juiste tools (of willen niet in de juiste technologie investeren) die hen helpen de risico’s van de supply chain te beheren.

Om de zichtbaarheid en het beheer van data te verbeteren en vervolgens de blind spots te verwijderen, willen bedrijven in actie komen. Uit het onderzoek blijkt dat automatisering wordt gezien als hét antwoord op het verbeteren van datazichtbaarheid; bedrijven investeren hier zwaar in. Ongeveer drie op de vijf verwacht meer te investeren in het automatiseren en digitaliseren van dataverzameling; 57% is van plan meer uit te geven aan continue automatisering voor contactloze dataverwerking.

lees ook

AI en ML: hoe e-facturatie razendsnel evolueert

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home