Google maakt Cloud AutoML beschikbaar op Kaggle-platform

Google stelt zijn Cloud AutoML-service voor het trainen van algoritmen voor machine learning beschikbaar op Kaggle. Dat is Googles online platform waarop datawetenschappers en andere liefhebbers van machine learning elkaars werk verkennen, analyseren en delen.

De cloudgebaseerde toolkit Cloud AutoML biedt een drag-and-drop interface voor het trainen van AI-modellen. Het is mogelijk om met behulp van de software aangepaste machine-learning-modellen te maken zonder specifieke technische kennis te hebben van het onderwerp, aldus Silicon Angle.

Community versterken

Google kocht het Kaggle-platform in 2017 en onlangs bereikte het platform een mijlpaal met meer dan 3,5 miljoen leden. Door Cloud AutoML nu te integreren met Kaggle, zet Google zijn missie voort om naar eigen zeggen zijn “community van datawetenschappers te versterken, door hen de vaardigheden en tools te bieden die ze nodig hebben om in hun vakgebied te leiden.” 

Cloud AutoML helpt engineers met beperkte ML-expertise om krachtige AI-systemen te bouwen voor elk type data, van elke grootte. Daarmee worden de AI-diensten beschikbaar gemaakt voor iedereen. Ze kunnen data uit een SDK of webinterface trekken, parameters vastleggen om een model te trainen en dat vervolgens implementeren op de cloudinfrastructuur van Google.

Jupyter Notebooks

Door de integratie met Kaggle kunnen de gebruikers van het platform de Cloud AutoML SDK gebruiken in Jupyter Notebooks. Datawetenschappers gebruiken deze opensource webapplicaties om documenten te maken (en te delen), die live code, vergelijkingen, visualisaties en verhalende tekst bevatten.

“De release van vandaag is erop gericht onze gemeenschap in staat te stellen de SDK rechtstreeks in Kaggle Notebooks te gebruiken”, zegt Devagret Rishi, productmanager van Kaggle, in een blogpost.

GCP-credits

Ondanks dat Cloud AutoML een betaalde service betreft, biedt het een gratis tier voor beginners. Bovendien biedt Google zijn gebruikers het hele jaar door Google Cloud Platform-credits om de kosten van het gebruik van AutoML met Kaggle te subsidiëren. De aankondiging nu volgt op een vergelijkbare integratie tussen Kaggle en Googles BigQuery datawarehouse-service.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home