Google Bard Advanced enkel beschikbaar voor betalende klanten

bard google

Wie de nieuwe Google Bard Advanced binnenkort wil gebruiken, zal hiervoor een betalend abonnement nodig hebben.  

Eerdere vermoedens dat Google Bard niet gratis zal blijven, worden nu bevestigd. Wie binnenkort gebruik wil maken van Bard Advanced, zal hiervoor een abonnement moeten hebben. Bard Advanced wordt aangedreven door Gemini Ultra, het LLM van Google dat complexe AI-taken kan uitvoeren. Momenteel is Google Bard nog gratis in gebruik, al zal daar snel verandering in komen. Details over het prijskaartje en de releasedatum zijn nog niet bekend. 

In december vorig jaar werd Bard Advanced aangekondigd door Google. Met de Gemini Ultra als motor zal Bard Advanced in staat zijn om verschillende soorten informatie sneller te begrijpen en ernaar te handelen, zowel voor tekst, afbeeldingen, audio, video en code. 

Prijskaartje waard?

Google is niet het enige bedrijf dat geld vraagt voor zijn AI-tools. Zo stelt OpenAI zijn meest geavanceerde versie van ChatGPT en Dall-E ook enkel ter beschikking voor betalende klanten, en doet Microsoft dat eveneens met Copilot. Het is niet verwonderlijk dat Google ook resultaat wil zien van zijn investeringen.  

Door Bard Advanced te laten draaien op Gemini Ultra, probeert Google het succes van ChatGPT te evenaren. De prijszetting zal naar verwachting dan ook in de buurt liggen van ChatGPT Plus, dat nu neerkomt op 20 dollar. Of dit voor Google Bard Advanced een terechte prijszetting is, is nog maar de vraag. Recent onderzoek toonde namelijk aan dat Gemini minder capabel is dan de oude ChatGPT. Wat het uiteindelijke prijskaartje wordt en wanneer we Bard Advanced kunnen gebruiken, is nog niet duidelijk.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home