G7 stelt AI-gedragscode op voor bedrijven

Het intergouvernementele forum G7 komt voor bedrijven met een gedragscode over AI. De zeven industriële landen zijn een tekst overeengekomen, een half jaar na de eerste gesprekken hierover.

De G7 (Duitsland, Frankrijk, het VK, Canada, de VS, Japan en Italië) komt met een AI-gedragscode voor bedrijven. Dat bericht persagentschap Reuters. Het onderwerp stond al op de agenda tijdens de top in mei, samen met de EU. De AI-werkgroep die toen is opgericht kreeg de naam het Hiroshima AI process, naar de locatie van de top.

Safety first

Het document moet een standaard zijn hoe naties omgaan met AI. Vooral privacy en veiligheid zijn belangrijke punten. Het is iets waarmee de EU op zichzelf ook al mee bezig is.

De code bevat elf punten ‘om wereldwijd veilige en betrouwbare AI te promoten’. Het document gaat een gids zijn waarmee organisaties die geavanceerde AI ontwikkelen vrijwillig mee aan de slag kunnen. De tekst moet zowel de voordelen van AI in de verf zetten als de risico’s en uitdagingen benadrukken.

lees ook

Ursula von der Leyen wil Europese adviesraad rond AI

Bedrijven worden aangespoord om die risico’s te identificeren, evalueren en beperken doorheen de volledige AI-cyclus. Daarvoor moet een grondige beveiliging worden ingesteld.

Organisaties moeten ook incidenten en patronen van misbruik aanpakken nadat hun AI-producten op de markt zijn gebracht. De tekst spoort bedrijven aan om publieke rapporten uit te brengen over de mogelijkheden en limieten van hun AI en ook wat betreft mis- en gebruik.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home