Extreme Networks zet eerste stappen richting een ‘Intelligent Autonomous Network’

De Defender-For-IoT-Adapter van Extreme Networks (Bron: Extreme Networks)

Netwerkspecialist Extreme Networks heeft tijdens zijn jaarlijkse gebruikersconferentie Extreme Connect in het Amerikaanse Nashville een eerste stap richting het intelligente en volledig geautomatiseerde autonome of ‘self-driving en -healing’-netwerk van de toekomst gezet. Met Extreme Elements kunnen eindgebruikers stapsgewijs hun bestaande netwerken transformeren naar deze netwerkomgeving van de toekomst.

Volgens de netwerkspecialist willen bedrijven en organisaties tegenwoordig niet meer die netwerktechnologie hebben die hen beperkt bij innovatie. Steeds vaker willen zij flexibele oplossingen en toepassingen die hun netwerken precies aanpast naar hun eigen wensen en voor hun eigen sector.

Om aan deze wensen tegemoet te komen, heeft Extreme Networks zijn nieuwe netwerkfilosofie Elements gelanceerd. Gebaseerd op het natuur- en scheikundige Periodiek Systeem biedt de netwerkleverancier vanaf nu een combinatie van hardware-, software- en services -‘bouwstenen’ – die bedrijven en organisaties echt maatwerk biedt op netwerkgebied. Bovendien kan deze combinatie specifiek worden afgestemd op de verticale markt waarin wordt gewerkt.

Stap naar autonomous netwerken en bedrijfsomgevingen

Daarnaast zijn deze bouwstenen nu volledig geïntegreerd met menselijke -in de vorm van de befaamde customer support van de netwerkleverancier- en kunstmatige intelligentie, zoals machine learning. Dit moet uiteindelijk het next-generation ‘autonomous’ netwerk mogelijk maken en vervolgens natuurlijk ook de ‘autonomous’ enterprise.

Binnen deze volledig geautomatiseerde bedrijfsomgeving komen dan, aldus Extreme Networks, netwerkarchitectuur, automatisering en menselijke intelligentie in volledige harmonie samen. Verder zijn de Elements-oplossingen en -toepassingen compleet veilig en ondersteunen zij multivendor-omgevingen binnen een op open standaarden gebaseerd ecosysteem van partners.

Diverse bouwstenen

Meer concreet bestaat Extreme Elements uit onderdelen van de bekende Smart OmniEdge-, Automated Campus- en Agile Data Center-oplossingen van de netwerkspecialist. Deze hard- en software-oplossingen worden daarbij aan elkaar geknoopt door diverse tools voor analytics, automatisering, security alsmede IoT-oplossingen.

Belangrijke bouwstenen binnen de strategie zijn onder meer het bekende beheer- en visability-netwerktool Extreme Management Center (XMC), de ook deze week gelanceerde IoT-beveiligingsoplossing ExtremeAI Security, de netwerkorkestratie-tool Extreme Workflow Composer, analytics-tool Extreme Analytics en de eerder dit jaar gelanceerde IoT-beveiligingstoepassing Defender for IoT.

Overige ‘elementen’ van Extreme Elements zijn onder andere diverse softwarematige netwerkoplossingen en hardwaretoepassingen als next-generation x86 intelligente appliances, zoals de ExtremeCloud Appliance, ExtremeSwitching X465 premium, een multi-rate gigabit Ethernet switch en het nog te lanceren ExtremeAccess-platform dat nieuwe mogelijkheden gaat bieden voor de van Avaya overgenomen Fabric-technologie.

Naar verwachting komt Extreme Elements in de herfst van 2019 volledig op de markt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home