Evernote snoeit flink in zijn gratis aanbod met amper één notitieblok vanaf nu

Evernote

Vanaf 4 december worden gratis gebruikers van Evernote met nieuwe limieten geconfronteerd: één notitieblok en maar vijftig notities, of bijbetalen.

Notitie-app Evernote biedt vandaag een heel riante gratis versie aan van 250 notitieboeken en tot 100.000 notities. Wie de dienst veel gebruikt, mag binnenkort starten met betalen of een andere dienst zoeken. De wijziging komt er nadat Evernote in 2022 werd overgenomen door Bending Spoons en eerder dit jaar mensen werden ontslagen.

Vanaf 4 december kunnen gratis gebruikers van Evernote nog maar één notitieblok aanmaken met daarin vijftig notities. Ga je over die limiet, dan moet je notities wissen of betalen.

Wie vandaag meer dan vijftig notities heeft of meerdere notitieblokken, verliest die niet. Je kan de notities nog altijd bekijken, aanpassen, exporteren, delen en verwijderen met een gratis account

Het is pas wanneer je een nieuwe notitie aanmaakt of een extra notitieblok, dat er een melding verschijnt dat je over je limiet zit. De enige optie is om nog maar één notitieblok te hebben en je huidige aantal notities onder de limiet van vijftig krijgen. Pas dan kan je er nieuwe aanmaken.

Evernote benadrukt dat de nieuwe wijziging weinig gebruikers impacteert. “Bij het bepalen van de nieuwe limieten hebben we er rekening mee gehouden dat de meerderheid van onze gratis gebruikers onder de drempel van vijftig notities en één notitieblok vallen”, schreef het bedrijf. “Als gevolg hiervan zal de dagelijkse ervaring voor de meeste gratis gebruikers ongewijzigd blijven.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home