Europese Commissie helpt AI-start-ups met nieuwe maatregelen 

De Europese Commissie wil een AI-bureau opstarten dat toezicht moet houden op de naleving van de AI-wet. Nieuwe AI-fabrieken zouden start-ups in staat stellen om enkele AI-gerichte supercomputers van Europa te gebruiken. 

De Europese Commissie komt met nieuwe maatregelen om AI-start-ups te ondersteunen in hun weg naar nieuwe AI-ontwikkelingen. Hiervoor wil de Commissie AI-fabrieken oprichten met supercomputers die toegankelijk zijn voor AI-start-ups en een groot aantal publieke en private gebruikers. Hiermee willen ze betrouwbare AI-ontwikkelingen stimuleren. Het nieuwe AI-bureau zal erop moeten toezien dat bedrijven de AI-wetgevingen opvolgen.  

AI-fabrieken

Te midden van razendsnelle AI-ontwikkelingen, voegt de Europese Commissie nieuwe maatregelen toe voor AI-start-ups. De Commissie stelde voor om AI-fabrieken te creëren waarbij start-ups en andere gebruikers toegang krijgen tot AI-gerichte supercomputers van Europa. Door kennis, talent en rekenkracht samen te brengen op één plek, hoopt de Europese Commissie een versnelling hoger te gaan in de AI-race en van Europa de beste plek ter wereld te maken voor betrouwbare AI-ontwikkelingen. 

lees ook

Race tegen de klok voor Europese AI Act: is akkoord in de maak?

Daarnaast komt de Commissie ook met het idee om een AI-bureau op te richten, dat de naleving van de AI-wetgeving moet opvolgen. Het besluit hierover gaat vandaag van start. Ook het voorstel van de AI-fabrieken wordt nog overwogen door het Europees Parlement en de Raad. 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home