EU gaat steun voor AI-startups uitbreiden

De EU biedt hulp aan AI-startups door hen toegang te geven tot de supercomputers van de EU inclusief een faciliteitenpakket om het meeste uit de kracht van deze computers te halen.

De EU probeert op verschillende manieren de impact van AI te reguleren en controleren. Met dit programma wil de EU specifieke steun bieden aan AI-startups en hen trainen in hoe ze het meeste kunnen halen uit de HPC-systemen die binnen de EU beschikbaar zijn. Op die manier wil de Unie de ontwikkeling van AI-algoritmen op een veilige manier ondersteunen.

Toegang en faciliteiten bieden

Naast het bieden van toegang tot de supercomputers, wil de EU ook verschillende faciliteiten aanbieden waaronder vaardigheden, kennis en ervaring. Zo kunnen AI-startups meer halen uit hun toegang tot supercomputers van de EU.

lees ook

VUB krijgt Tier-1-supercomputer ter waarde van 12 miljoen euro

Het doel is om centers of excellence te creëren om de ontwikkeling van speciale AI-algoritmen te ondersteunen die draaien op de supercomputers van de EU.

AI als strategische prioriteit

De razendsnelle ontwikkelingen van AI en de impact ervan, maken dat AI voor de EU een strategische prioriteit wordt. Zo zijn er al heel wat ontwikkelingen gebeurd op vlak van regulatie. Daarnaast wil de EU ook een AI-ondersteuninsgscentrum aanbieden waarmee het hulp biedt aan AI-startups.

De AI-gemeenschap heeft de laatste tien jaar geen supercomputers gebruikt, en zal begeleid moeten worden om het maximale uit deze computers te kunnen halen, aldus een EU-functionaris.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home