Edge lekt al je websitebezoeken naar Bing

Bing Edge

In een nieuw privacyprobleem volgt Microsoft al je bezoeken en voedt het die aan een Bing-API.

De meest recente update van Edge bevat een privacyfout waarbij al je webtrafiek naar Microsoft wordt doorgesluisd. Op Reddit kwam het probleem aan het licht. Bij elke volledige URL die je bezoekt, verstuurt Microsoft een melding naar ‘bingapis.com’.

In een onderzoek van The Verge blijkt het om een potentiële fout te gaan in een nieuwe functie die eerder dit jaar werd uitgerold binnen Edge. Je kan sinds kort ‘makers’ volgen op sociale mediaplatformen om een melding te ontvangen wanneer hij of zij iets nieuws post. Normaal is het de bedoeling dat Bing een waarschuwing krijgt wanneer je op specifieke pagina’s bent die gerelateerd zijn aan zo’n ‘maker’.

Blijkbaar wijzigde een recente update die parameter en wordt, bewust of onbewust, elke URL die je bezoekt aan Bing gevoed. Microsoft heeft ondertussen al gereageerd dat het de juiste acties zal ondernemen om het probleem op te lossen. Het geeft in datzelfde statement niet mee wat het nut is van ‘bingapis.com’ en hoe groot het privacyprobleem is.

Wie liever niet wacht op een update, geen ‘makers’ volgt en de functie gewoon wil uitschakelen, kan dat nu al probleemloos doen. Klik op de drie puntjes rechts bovenaan en kies Instellingen onderaan. Kies links Privacy, zoeken en services en scroll helemaal naar beneden tot je bij Services bent. Hier kan je Suggesties weergeven om makers te volgen in Microsoft Edge uitschakelen. Wij hebben alvast alle andere opties uitgeschakeld in dat menu om onze gegevens niet te grabbel te gooien. Microsoft kan je immers al genoeg traceren binnen Windows 11, of je dat nu wil of niet.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home