Commvault veert recht met sterk kwartaal maar wijst naar chiptekort dat gevaarlijk om de hoek loert

commvault

Na een teleurstellend tweede fiscale kwartaal (Q3 2021) boert Commvault veel beter met resultaten die de verwachtingen van analisten overtreffen.

Datamanagement-specialist Commvault kent een positief derde fiscale kwartaal (Q4 2021) met een flinke groei aan grote enterprise-deals en positieve vooruitzichten naar 2022. Commvault CFO Brian Carolan vertelt aan ZDNet dat de trend om grotere deals af te sluiten blijft groeien. “We worden steeds meer betrokken in deze conversaties.”

“We zijn niet langer enkel in gesprek met de verantwoordelijke van de IT-infrastructuur of de back-upspecialist. We bereiken steeds vaker de raad van bestuur waar de CIO of CSO beslissingen nemen.” Het aantal deals dat zes tot zeven cijfers waard is in dollarwaarde, is jaar op jaar gestegen met 24 procent. De totale omzet steeg jaar op jaar met 8 procent.

Metallic groeit hard

Commvault groeit goed, maar Carolan waarschuwt dat het wereldwijde chiptekort en de bijhorende logistieke uitdagingen een belangrijke rol blijven spelen. “We hebben veel geleerd uit ons tweede fiscale kwartaal waar heel wat deals door de vingers glipten door het gebrek aan hardware.”

Hij benadrukt dat Commvault vandaag een betere grip heeft op de situatie, maar het blijft regelmatig puzzelen. “We stellen onszelf geregeld vragen die we vooraf nog nooit moesten stellen. Hoe werk je aan enorme transformatieprojecten wanneer je hardware- en netwerkbeperkingen hebt aan de logistieke kant? Onze software draait niet op lucht.”

Carolan benadrukt tot slot ook het succes van Metallic dat een belangrijke bijdrage levert in de groei van Commvault. De cloud-gebaseerde back-upsoftware zag het levenslicht in 2019 en groeit hard. “Metallic is een enorme groeiversneller en zit vandaag in een soort van ‘hypergroei’.” Aparte cijfers rond Metallic geeft Commvault voorlopig nog niet mee.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home