Collibra verhoogt betrouwbaarheid van AI

collibra

Het Belgische bedrijf Collibra lanceert nieuwe oplossingen rond databeheer governance, die ervoor moeten zorgen dat betrouwbare data resulteert in betrouwbare AI-output.

Collibra is een van oorsprong Belgisch bedrijf dat internationale naam en faam maakte in datamanagement. Een gebrek van vertrouwen in AI en de data die er ingaan en uitkomen, houdt menig bedrijf tegen om mee te springen op de huidige hypetrein. Daar wil Collibra verandering in brengen met de lancering van een nieuw data governance-platform.

lees ook

Niet alle AI is generatief en gelukkig maar

Collibra AI Governance biedt volledige zichtbaarheid en controle om te verzekeren dat gegevens die voor AI-toepassingen gebruikt worden ook betrouwbaar zijn. Dat moet het voor bedrijven eenvoudiger maken om verantwoorde AI te leveren die voldoet aan regelgeving. AI kan daar zelf ook een handje bij helpen: Collibra kondigt een set nieuwe generatieve AI-functies, waarmee organisaties machine learning en kunstmatige intelligentie kunnen gebruiken om datakwaliteit en data governance-functies te automatiseren.

“Door ervoor te zorgen dat alle data kan worden vertrouwd, kunnen dataleiders de risico’s van het gebruik van AI verminderen en het in plaats daarvan gebruiken om verantwoorde innovatie binnen hun organisaties te stimuleren”, zegt Laura Sellers, Chief Product Officer van Collibra.

Notitieboek

De AI-boom gaat bij veel bedrijven ook gepaard met toenemende datavolumes en -variëteit. Datateams hebben een verhoogde nood aan eenvoudigere manieren om data op te vragen, te delen en inzichten te halen. Die wilt Collibra bieden met de nieuw aangekondigde Data Notebook.

De oplossing stelt datateams in staat om snel query’s uit te voeren en gegevens te verkennen, gegevensinteracties te documenteren en inzichten te delen voor eenvoudig hergebruik en samenwerking tussen teams. Dit geeft meer context, betekenis en inzicht aan de data die organisaties verwerken in Collibra.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home