Cloudera lanceert SaaS data lakehouse om data-analytics naar de cloud te verhuizen

Cloudera vereenvoudigt de transitie van data-analytics workloads naar de cloud. Daartoe lanceert Cloudera Data Platform One.

Cloudera Data Platform (CDP) One vormt de nieuwste dienst van Cloudera. Het gaat om een SaaS data lakehouse. Geïnteresseerden kunnen de dienst nu al op verzoek aanvragen.  

Snel en kostenbesparend

De dienst moet heel wat voordelen opleveren voor bedrijven. Snelheid van data-analyse in de cloud en tijd- en personeelsbesparing staan in de voordelen centraal. De dienst opzetten, laten draaien en monitoren, verloopt namelijk allemaal automatisch. Ingebouwde beveiliging en machine learning-mogelijkheden dragen daaraan bij.

Bovendien moet de simpelheid van het aanbod ertoe leiden dat meer werknemers toegang hebben tot data-inzichten: “Om iedereen in een bedrijf in staat te stellen de realtime inzichten te krijgen die ze nodig hebben om de juiste beslissingen te nemen, moet een echt moderne data-architectuur in de cloud gebouwd worden”, zegt Ram Venkatesh, CTO van Cloudera, in de aankondiging. “Niet alle bedrijven hebben de middelen, tijd of expertise om deze transformatie te realiseren.”

Het nieuwe SaaS-aanbod werd ontworpen op basis van het al bestaande Cloudera Data Platform. Het vormt het belangrijkste product in het assortiment van Cloudera. Dat bleek nog uit de laatste gepubliceerde kwartaalcijfers voordat het bedrijf onder de vleugels kwam van twee participatiemaatschappijen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home