Mobiele ChatGPT-app nu ook beschikbaar in België en Nederland

chatgpt app ios

Wil je ChatGPT overal mee naartoe nemen op je iPhone? Dan kan je vanaf vandaag de officiële iOS-app downloaden via de appwinkel.

De ChatGPT-app kan nu ook worden gedownload als je in België of Nederland woont. Via de app kan je overal waar je bent gebruik maken van de populaire chatbot van OpenAI met een strakker design dan de webversie van ChatGPT. OpenAI lanceerde de mobiele applicatie twee weken geleden in de Verenigde Staten. Na een eerste uitbreiding naar onder meer Duitsland en Frankrijk duikt de app nu ook op in de Belgische en Nederlandse App Store, merkte Tweakers op.

Android-gebruikers moeten voorlopig nog even geduld oefenen. OpenAI heeft al bevestigd dat een officiële Android-app er zeker zal komen, maar pint zich niet vast op een deadline. Laat je dus niet bedotten door de vele applicaties in de Google Play Store die claimen ChatGPT te zijn. Dit zijn nepapplicaties die bovendien een gevaar kunnen vormen voor je toestel. Ook iOS-gebruikers moeten zeker zijn dat ze de enige officiële versie downloaden, en geen kopie.

Blijft ChatGPT in Europa?

Anders dan wat CEO Sam Altman heeft doen uitschijnen, is OpenAI dus nog niet meteen van plan om ChatGPT weg te halen uit Europa. Toch zorgt de aankomende AI Act voor discussie. Het wetvoorstel verplicht ontwikkelaars van AI-technologieën om transparanter te zijn over hoe ze hun systemen trainen en vooral waar ze de data vandaan halen, met als doel persoonsgegevens en auteursrechtelijk werk te beschermen.

lees ook

Dag des oordeels voor Europese AI Act: “misbruik van AI mogen we niet aanvaarden”

Hoewel dat geen buitensporige eis lijkt, vindt Altman de opgelegde verplichtingen op de lange termijn niet houdbaar voor zijn bedrijf. Een (inmiddels bijgelegd) conflictje met de Italiaanse privacywaakhond heeft een deuk gemaakt in de verstandhouding tussen OpenAI en Europa. Een verhaal dat ongetwijfeld nog wel een vervolg zal krijgen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home