Capgemini opent een kwantumlabo en tekent samenwerking met IBM

chip kwantum

De overeenkomst tussen IBM en Capgemini biedt klanten toegang tot het kwantum ecosysteem van IBM alsook bijhorende professionele diensten.

Capgemini lanceert een specifiek labo met een team van kwantumtechnologie-experten over de hele wereld. Onder de noemer Capgemini Quantum Lab opent het gespecialiseerde faciliteiten in de UK, Portugal en India.

Het team zal onderzoeksprogramma’s coördineren om klantvoorstellen uit te werken die voordeel kunnen halen uit kwantumtechnologie. Capgemini haalt in zijn aankondiging sectoren aan waaronder levenswetenschappen, financiële diensten, automobiel en luchtvaart.

Het specifieke Quantum Lab is een natuurlijk verlengstuk van de huidige gespecialiseerde teams die vandaag al vroeg experimenteren met de technologie, inclusief enkele incubatie-projecten bij sommige klanten.

IBM kwantumnetwerk

Samen met de opening van het Quantum Lab tekent Capgemini ook een samenwerking met IBM onder de noemer IBM Quantum Hub. Hiermee krijgen klanten van Capgemini toegang tot IBM kwantumsystemen, extra expertise en de opensource SDK.

Wereldwijd zijn er meer dan 170 IBM Quantum Hub-leden waaronder Fortune 500-bedrijven, start-ups, academische instituten en onderzoeklabo’s.

Het Capgemini Quantum Lab gaat zich focussen op drie gebieden: computing, communicatie en gevoeligheid. Computing spreekt voor zich als middel om complexe computerberekeningen door te voeren. Communicatie focust dan weer op de controle van informatie, rekening houdend met de kwantummechanica. Gevoeligheid wijst naar het meten van kwantumstaten die enorm gevoelig zijn aan storingen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home