Belgen op MWC: Valkuren ontgrendelt het potentieel van data

data visualisatie

Op de beursvloer van MWC spraken we met enkele interessante Belgische techbedrijven. Bij het Brusselse bedrijf Valkuren zit data in het hart van de organisatie.

Het Mobile World Congress heeft ook dit jaar weer een Belgisch tintje. Ons land heeft al enkele jaren een apart paviljoen waar bedrijven uit Vlaanderen, Brussel en Wallonië zich kunnen voorstellen aan de wereld. Dit jaar had ook het Brusselse startup-platform hub.brussels een eigen stand op de beurs waar we kennis konden maken met enkele opkomende bedrijven uit het gewest.

Als kennis zit in data, dan hebben ze bij Valkuren kennis in overvloed. Het Brusselse bedrijf dat zich in de gebouwen van BeCentral vlak naast het station gevestigd heeft, is gespecialiseerd in alles wat met databeheer, data-analyse, business intelligence en AI te maken heeft. CEO en oprichter Valerie Zapico vertelt ons meer.

RP4PL

“We zijn hier vooral om onze RP4PL-oplossing in de kijker te zetten”, zegt Zapico. “Die afkorting staat languit voor Reliable Prediction for Product Lifetime. Deze oplossing helpt productmanagers om de levensduur van een product te voorspellen en identificeert de parameters die het risico van een product te ontwikkelen en op de markt te brengen mee bepalen. Denk bijvoorbeeld aan kosten, onderhoud, uitstoot, en meer.”

Zoals zoveel bedrijfsleiders die we op de beursvloer ontmoeten, hoopt Zapico interessante contacten te leggen tijdens het Mobile World Congress. “We willen ons platform uitbreiden. Hiervoor zijn we vooral op zoek naar potentiële partners binnen IoT.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home