Basware voegt bron van diversiteitsdata toe aan Supplier Management-oplossing

basware invoice business

Basware heeft diversiteitsdata toegevoegd aan zijn oplossing voor Supplier Management. Hierdoor krijgen Basware’ klanten de mogelijkheid om kleine(re) bedrijven te identificeren.

Uit de leveranciersdiversiteitsstudie van de Hackett Group bleek dat bedrijven die 20% of meer van hun uitgaven besteden aan diverse leveranciers, maar liefst 15% van hun jaarlijkse omzet kunnen toeschrijven aan diversiteitsprogramma’s voor leveranciers. Uit het onderzoek bleek ook dat 99% van de diverse leveranciers aan de verwachtingen voldoet of deze overtreft, waarbij bijna een kwart de verwachtingen overtreft.

De diversiteitsindicatoren in Basware Supplier Management stellen klanten in staat om snel de status van kleine(re) bedrijven binnen hun netwerk te bepalen, waardoor organisaties hun diversiteitsprogramma’s voor leveranciers kunnen ontwikkelen en uitbreiden. Omgekeerd zou het handmatig doorzoeken van data en het handmatig toewijzen van classificaties veel kostbare tijd en moeite van het inkoopteam kosten.

Dun & Bradstreet

Diversiteitsinformatie wordt voor alle leveranciers geüpload in de Basware Supplier Management-tool. Data van bestaande leveranciers worden automatisch verrijkt wanneer ze worden geïmporteerd, en dit tijdens het onboardingproces voor nieuwe leveranciers. Diversiteitsindicatoren kunnen ook worden geëxporteerd naar andere klantensystemen (ERP’s) via applicatie-programmeerinterfaces.

“Het ontstaan ​​van deze integratie met Dun & Bradstreet was onze toewijding om extra zichtbaarheid voor onze klanten toe te voegen, aangezien we steeds meer de nadruk leggen op de diversiteit van leveranciers”, zegt Dany De Budt, Country Manager België en Nederland bij Basware. “Visible Commerce, of een toestand waar transparantie en gegevens leiden tot effectievere en ethische besluitvorming, is de hoeksteen van onze oplossingen en dat is ook precies wat deze verbetering doet.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home