Azure geeft Cosmos DB ondersteuning voor PostgreSQL

Microsoft

Microsoft voorziet ondersteuning voor distributed PostreSQL voor Azure Cosmos DB. Daarmee volgt het bedrijf een nieuwe trend.

Op Ignite 2022 pakt Microsoft uit met ondersteuning voor distributed PostgreSQL door Azure Cosmos DB. Dat betekent dat opensource-ontwikkelaars toegang krijgen tot zowel relationele en niet-relationele gegevens binnen één database-omgeving. Frank Shaw, Corporate Vice President voor communicatie bij Microsoft, gat er prat op dat Azure als eerste grote cloudprovider een database voor relationele en niet-relationele data aanbiedt.

Hyperscale

Azure Cosmos DB voor PostgreSQL is gebouwd op de Hyperscale (Citus)-engine. De oplossing moet alle capaciteiten van PostgreSQL combineren met die van de Citus-extensie. Het eindresultaat is een vertrouwde Cosmos DB-omgeving waarop ontwikkelaars toepassingen kunnen bouwen die de verschillende types van data benutten.

Microsoft breidt Azure Cosmos DB nog met enkele andere nieuwigheden uit. Zo kunnen MongoDB-ontwikkelaars voortaan grotere bestanden opslaan (tot 16 MB) in Azure Cosmos DB voor Mongo DB.

Steeds meer softwareboeren zetten in op aggregatie van verschillende types gegevens in één database-omgeving. Nu organisaties volop inzichten uit data halen, blijkt dat relationele, niet relationele, gestructureerde en ongestructureerde data allemaal inzichten bevatten die pas na combinatie naar boven komen. Dat Microsoft Cosmos DB meer positioneert als centrale oplossing voor verschillende database-types, komt tegemoet aan die nood.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home