AWS Titan Image Generator opent de aanval op Dall-E

AWS Titan AI

AWS komt op de proppen met een AI-aangedreven beeldgenerator Titan Image Generator. De tool zet een tekstuele beschrijving om naar een visueel beeld, net zoals Dall-E 3.

AWS duwt tijdens re:Invent vol het gaspedaal in met aankondigingen rond generatieve AI. Dinsdag kondigde CEO Adam Selipsky al Amazon Q, een slimme virtuele assistent die ChatGPT moet doen vergeten. Woensdag was het de beurt aan Swami Sivasubramanian om Titan Image Generator te onthullen. Met deze kunstmatige beeldgenerator neemt AWS een andere populaire tool van OpenAI in het vizier.

lees ook

ChatGPT-concurrent Amazon Q algemeen beschikbaar

Sivasubramanian gaf een korte demonstratie van Titan Image Generator. Die begint met een doodgewone foto van een groene leguaan op een neutrale achtergrond. Na enkele prompts bevond de leguaan zich in de jungle of op een strand, was hij van kant gedraaid en was het niet langer meer een groene, maar een oranje leguaan. Met Titan Image Generator kan je diezelfde leguaan ook groter of kleiner maken, een cartoonesk uiterlijk geven of vervangen door een toekan.  

Je geeft je wensen door aan Titan Image Generator in natuurlijke taal en de AI zet de tekst om naar beeld. Doet dat je denken aan OpenAI’s Dall-E, dan is dat niet onlogisch. De beeldgenerator is als preview beschikbaar via het AWS Bedrock-platform, waar klanten van de cloudprovider aan de slag kunnen met een aanbod aan LLM’s.

Watermerk

AWS is zich ervan bewust dat met grote rekenkracht een grote verantwoordelijkheid komt. Beeldgeneratoren kunnen gebruikt worden om deepfakes te ontwikkelen en zo misinformatie te verspreiden. AWS zal daarom standaard een watermerk toevoegen aan elk beeld dat met de Titan Image Generator gemaakt wordt.

Dat watermerk is onzichtbaar voor het blote oog, maar niet voor machines. Het zit niet verwerkt in de metadata van de afbeelding. AWS ontwikkelde een api dat gebruikers kunnen toevoegen aan het model om de herkomst van beelden te achterhalen. De cloudprovider belooft gebruikers van Titan Image Generator ook te beschermen tegen eventuele copyrightproblemen.

Titan Lite en Express

Sivasubramanian had ook nog twee andere nieuwe Titan-modellen in de aanbieding: Titan Text Lite en Titan Express, beide ontworpen om tekst te genereren. Het eerste model kan kleinere teksten voor je schrijven, Titan Express dient als basis voor een chatbot. AWS-klanten die liever een kant-en-klare chatbot gebruiken, kunnen gebruikmaken van Amazon Q.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home